Διεθνή

MOMO: Υπαίτιο για τον θάνατο δύο ανήλικων στην Κολομβία

MOMO: Υπαίτιο για τον θάνατο δύο ανήλικων στην Κολομβία
MOMO το νέο θανατηφόρο "παιχνίδι" του διαδικτύου.

Δύο ανήλικα παιδιά έβαλαν τέλος στη ζωή τους, με τον θάνατό τους να συνδέεται με το MOMO, το νέο “παιχνίδι” που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο.

Το περιστατικό σημειώθηκε στην Κολομβία και σύμφωνα με πληροφορίες νεκρά είναι ένα κορίτσι 12 ετών και ένα αγόρι 16 ετών.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το ραδιόφωνο RCN, τα δύο παιδιά έπαιζαν ένα παιχνίδι προκλήσεων στο διαδίκτυο, το οποίο εκτιμάται ότι ήταν το MOMO.

Στο παιχνίδι, η αρχική «πρόκληση» θέλει τον παίκτη να επικοινωνεί μέσω WhatsApp με έναν άγνωστο αριθμό που έχει ως avatar μία τρομακτική γυναικεία μορφή.

Στη καλείται να περάσει μια επικίνδυνη δοκιμασία.

Τα δύο θύματα φαίνεται ότι ήξεραν το ένα το άλλο.

MOMO άρχισε να παίζει πρώτα ο 16χρονος και στη συνέχεια το σύστησε και στην 12χρονη, προτού βάλει τέλος στη ζωή του.

Και οι δύο θάνατοι σημειώθηκαν μέσα σε ένα 48ωρο. Τα κινητά των παιδιών βρίσκονται στα χέρια της αστυνομίας και, όπως έχει ανακοινωθεί, έχουν βρεθεί και στα δύο μηνύματα από τη «Momo».

Το «Momo» έχει κάνει επιβεβαιωμένα την εμφάνισή του σε Μεξικό, Αργεντινή, Ηνωμένες Πολιτείες, Γερμανία και Γαλλία, ωστόσο δεν αποκλείεται να έχει (ή να) επεκταθεί και σε περισσότερες χώρες.

Οι αρχές έχουν συνδέσει μάλιστα ήδη το «Momo» με την αυτοκτονία μίας 12χρονης στο Μπουένος Άιρες, εκδίδοντας επείγουσα προειδοποίηση προς τους γονείς, ώστε να λάβουν τα μέτρα τους.

Παράλληλα, ερευνούν και άλλες «παράξενες» υποθέσεις με θανάτους εφήβων σε διάφορες χώρες.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments