Πολιτική

Σκοπιανό: Ο Ζάεφ για τη συμφωνία – «Με τις Πρέσπες οι γείτονες από εχθροί έγιναν φίλοι της Μακεδονίας»

Σκοπιανό: Ο Ζάεφ για τη συμφωνία – «Με τις Πρέσπες οι γείτονες από εχθροί έγιναν φίλοι της Μακεδονίας»
Σκοπιανό: Στην τελική ευθεία οι προετοιμασίες για την διεξαγωγή του δημοψηφίσματος για τη συμφωνία των Πρεσπών.

Σκοπιανό: Μια ανάσα πριν το δημοψήφισμα για τη Συμφωνία των Πρεσπών, ο Ζόραν Ζάεφ αναφέρεται για μια ακόμη φορά στα όσα κερδίζει η χώρα του και καλεί τους πολίτες να πουν το “ναι” στο στις 30 Σεπτεμβρίου.

Συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός των Σκοπίων συνεχίζοντας την εκστρατεία ενόψει του δημοψηφίσματος τόνισε ότι με την συμφωνία “οι γείτονές μας από εχθροί έγιναν φίλοι της… Μακεδονίας.

Αναλυτικότερα ο Ζάεφ τόνισε:

«Όλα όσα επιθυμούσαμε, επιβεβαιώνονται στη συμφωνία, η οποία επιπροσθέτως ανοίγει τις πόρτες της ΕΕ και του ΝΑΤΟ για τη χώρα μας. Με τη σύναψη της συμφωνίας επιδείξαμε δημοκρατική ωριμότητα, ευρωπαϊκούς τρόπους. Κι η διεθνής κοινότητα το αναγνώρισε και τώρα η χώρα έχει πολλούς ειλικρινείς φίλους σ’ ολόκληρο τον κόσμο», είπε ο Ζάεφ μιλώντας στο Νεγκότινο.

«Οι πολίτες λαμβάνουν σοφές αποφάσεις γιατί αγαπούν τη χώρα τους, είναι υπεύθυνοι για τα παιδιά τους. Έτσι πήραμε μια δίκαιη απόφαση κι όλοι γνωρίζουν ότι κάναμε έναν συμβιβασμό που βγάζει τη χώρα μας από το παλιό status quo.

Να σταματήσει η απομόνωση, ήρθε η ώρα να ενταχθούμε και να γίνουμε πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης», τόνισε υπογραμμίζοντας ότι η ένταξη σε ΕΕ και ΝΑΤΟ θα φέρει βελτίωση του δικαστικού και του εκπαιδευτικού συστήματος, της Υγείας, του βιοτικού επιπέδου».

Όσο για την αντιπολίτευση, είπε: «Δεν ξέρω ποιος και γιατί θα μποϊκοτάρει το δημοψήφισμα. Θα μποϊκοτάρουν τους εαυτούς τους και τι θα πετύχουν;»

Νικολά Ντιμιτρόφ: «Να γίνουμε ευρωπαϊκή χώρα»

Στο ίδιο μήκος κύματος ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκολα Ντιμιτρόφ είπε ότι το ρεύμα των νέων που εγκαταλείπουν τη χώρα σε αναζήτηση καλύτερου μέλλοντος δεν πρόκειται να σταματήσει αν η ΠΓΔΜ δεν γίνει ευρωπαϊκό κράτος.

«Δεν μπορούμε να ανταγωνιστούμε τα κράτη μέλη της ΕΕ αν το “μακεδονικό” διαβατήριο δεν προσφέρει ίσα δικαιώματα στους πολίτες μας όπως εκείνα των κρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης», τόνισε.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments