Διεθνή

Φερχόφστατ για Brexit: Η συμφωνία διατηρεί στενές σχέσεις της ΕΕ με το Ηνωμένο Βασίλειο

Φερχόφστατ για Brexit: Η συμφωνία διατηρεί στενές σχέσεις της ΕΕ με το Ηνωμένο Βασίλειο
Φερχόφστατ για Brexit: Τι δήλωσε για την συμφωνία.

Το σχέδιο συμφωνίας Brexit που ενέκρινε η βρετανική κυβέρνηση θα επιτρέψει στην Βρετανία να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση διατηρώντας παράλληλα μια στενή σχέση με το μπλοκ δήλωσε ο Γκι Φερχόφστατ.

«Ενώ ελπίζω μια μέρα το Ηνωμένο Βασίλειο να επιστρέψει, στο μεταξύ αυτή η συμφωνία θα κάνει εφικτό ένα Brexit, διατηρώντας παράλληλα μια στενή σχέση μεταξύ της ΕΕ και του ΗΒ, την προστασία των δικαιωμάτων των πολιτών και την αποφυγή σκληρών ιρλανδικών συνόρων», είπε με ανακοίνωσή του.

Μέι για Brexit: «Αυτή η συμφωνία θα φέρει δύσκολες μέρες»

Ανακοινώσεις για τη συμφωνία ΕΕ-Βρετανίας για το Brexit έκανε η Τερέζα Μέι μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Η Τερέζα Μέι εξασφάλισε τελικά τη στήριξη του υπουργικού συμβουλίου για το προσχέδιο συμφωνίας για το Brexit, στο οποίο κατέληξαν Λονδίνο και Βρυξέλλες.

Οι διαπραγματεύσεις διήρκησαν αρκετές ώρες, ενώ νωρίτερα έγινε υπουργικό Συμβούλιο.

«Είχαμε μια παθιασμένη συζήτηση για το Brexit» τόνισε αρχικά. «Πιστεύω πως το έγγραφο της συμφωνίας ήταν ό, τι καλύτερο μπορούσαμε να πετύχουμε. Κάναμε ένα αποφασιστικό βήμα που θα μας βοηθήσει να πάμε μπροστά. Όταν βγάλεις τις λεπτομέρειες, η επιλογή είναι καθαρή.

Αυτή η συμφωνία θα φέρει δύσκολες μέρες. Η επιλογή ήταν αυτή η συμφωνία που θα μας δώσει πίσω τον έλεγχο, ή να πάμε πίσω στο μηδέν. Είναι δουλειά μου ως πρωθυπουργός να εξηγήσω τις αποφάσεις.

Πιστεύω πως ό, τι χρωστάω στη χώρα είναι να παίρνω αποφάσεις προς το εθνικό συμφέρον. Με όλη μου την καρδιά πιστεύω πως αυτή η απόφαση είναι προς το συμφέρον όλου του Ηνωμένου Βασιλείου».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments