Πολιτική

Γιώτα Κοζομπόλη: Tο «Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία» είναι πάντα επίκαιρο και διαχρονικό

Γιώτα Κοζομπόλη: Tο «Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία» είναι πάντα επίκαιρο και διαχρονικό
Γιώτα Κοζομπόλη: Η βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ, έγραψε ένα άρθρο για την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Γιώτα Κοζομπόλη: Η βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ, έγραψε πρόσφατα ένα άρθρο σχετικά με την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Η ίδια τόνισε, πως, η εξέγερση του Πολυτεχνείου, σηματοδοτεί τους αγώνες για μια καλύτερη κοινωνία, την αντίσταση στον αυταρχισμό και τον σκοταδισμό, την ανάγκη για αξιοπρεπή μόρφωση, ζωή και εργασία.

Αναλυτικά η Γιώτα Κοζομπόλη, έγραψε:

“Η 17η Νοέμβρη, ημέρα της ηρωικής εξέγερσης του Πολυτεχνείου, είναι ημέρα τιμής για όσους αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν για τη δημοκρατία.

Σηματοδοτεί τους αγώνες για μια καλύτερη κοινωνία, την αντίσταση στον αυταρχισμό και τον σκοταδισμό, την ανάγκη για αξιοπρεπή μόρφωση, ζωή και εργασία.

Θυμίζει ότι η ύπαρξη της δημοκρατίας δεν είναι αυτονόητη και δεδομένη, αλλά απαιτεί την εγρήγορση όλων μας για την υπεράσπισή της και τη θωράκισή της.

Ειδικά σήμερα που ακροδεξιές δυνάμεις, εκμεταλλευόμενες τα αδιέξοδα των νεοφιλελεύθερων πολιτικών της λιτότητας και της καταπάτησης των δικαιωμάτων, εμφανίζονται στο προσκήνιο της Ευρώπης και αλλού.

Επιβάλλει την αναγκαιότητα οι δημοκρατικές και προοδευτικές δυνάμεις της χώρας και της νεολαίας, με ενότητα μέσα στη διαφορετικότητά τους, να διαμορφώσουν ένα αρραγές μέτωπο απέναντι στις ακροδεξιές και μισαλλόδοξες αντιλήψεις. Χωρίς λογικές ιδιοκτησίας ή αυθεντίας.

Γιατί το σύνθημα «Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία» είναι πάντα επίκαιρο και διαχρονικό.”

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments