Οικονομία

Υπόθεση Folli Follie: Εν αναμονή εξελίξεων τον Ιανουάριο

Υπόθεση Folli Follie: Εν αναμονή εξελίξεων τον Ιανουάριο
Η υπόθεση της  Folli Follie αναμένεται να μας απασχολήσει ακόμα περισσότερο από εδώ και πέρα, καθώς ο επόμενος μήνας είναι αρκετά κρίσιμος.

Όλο και πιο δύσκολα φαίνεται ότι είναι τα πράγματα σχετικά με την υπόθεση της Folli Follie.

Η δικάσιμος επί της ανακοπής των προγραμμάτων πλειστηριασμού των μετοχών της εταιρείας Αττικά Πολυκαταστήματα ΑΕ τις οποίες κατείχε η FFG που άσκησε ομάδα 93 επενδυτών ομολογιούχων της εταιρείας Folli Follie ορίστηκε για τις 29 Ιανουαρίου 2019.

Αυτό έκανε γνωστό η διοίκηση της εισηγμένης εταιρείας σε ερώτηση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς αναφορικά με την εξέλιξη του πλειστηριασμού που διενεργήθηκε την περασμένη Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου, αλλά όταν αρχίζουν οι ανακοπές συνήθως ακολουθούν καθυστερήσεις.

Θυμίζουμε, ότι την Τετάρτη (12/12/18) πραγματοποιήθηκε  πλειστηριασμός για το 35,7% των μετοχών της Αττικά Πολυκαταστήματα που είχε δοθεί ως ενέχυρο στις τράπεζες, χωρίς να μπορεί να δώσει περισσότερα στοιχεία.

Έτσι, με αφορμή των πλειστηριασμό,  η Ένωση Ελλήνων Επενδυτών γνωστοποίησε ότι σκοπεύει να στραφεί, πέραν των ποινικών ευθυνών, με αγωγές αποζημίωσης κατά όλων όσοι εμπλέκονται στο σκάνδαλο, είτε είναι οι μεγαλομέτοχοι της FF, είτε οι ορκωτοί ελεγκτές της, είτε οι ανάδοχες τράπεζες των εκδόσεων ομολόγων.

Σύμφωνα λοιπόν με τα παραπάνω, αντιλαμβανόμαστε πως υπόθεση της  Folli Follie αναμένεται να μας απασχολήσει ακόμα περισσότερο από εδώ και πέρα, καθώς ο επόμενος μήνας είναι αρκετά κρίσιμος.

Υπενθυμίζεται επίσης, ότι ο οικονομικός εισαγγελέας Γιάννης Δραγάτσης άσκησε προ ημερών δίωξη σε βάρος του Δημήτρη Κουτσολιούτσου, της Αικατερίνης Κουτσολιούτσου, του Τζώρτζη Κουτσολιούτσου και ακόμη επτά μελών της Διοίκησης της Folli Follie.

Σημειώνεται, ότι η δίωξη συνδέεται με τα κακουργήματα, της απάτης και του ξεπλύματος μαύρου χρήματος.

Η δίωξη έγινε με επίκληση του νόμου 1608/1950 περί καταχραστών δημοσίου χρήματος, το άρθρο 1 του οποίου προβλέπει ποινή ισοβίου κάθειρξης σε περίπτωση που συντρέχουν επιβαρυντικές περιστάσεις.

Ενδεικτικά ο νόμος αναφέρει ως τέτοιες: 1) την επί μακρό χρόνο εξακολούθηση τελέσεως του εγκλήματος και 2) την ιδιαίτερα μεγάλη αξία του αντικειμένου του εγκλήματος.

Καταληκτικά, η συγκεκριμένη επίκληση έγινε διότι μετοχές της Folli Follie κατείχε το Υπερταμείο Αποκρατικοποιήσεων, ο ΕΦΚΑ και άλλα ασφαλιστικά Ταμεία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments