Οικονομία

Φορολογικές υποχρεώσεις: Η λίστα των πληρωμών μέχρι και τις 31 Δεκεμβρίου

Φορολογικές υποχρεώσεις: Η λίστα των πληρωμών μέχρι και τις 31 Δεκεμβρίου
Αυξημένες οι φορολογικές υποχρεώσεις που πρέπει να τακτοποιήσουν οι φορολογούμενοι μέχρι το τέλος του έτους.

Αγώνας δρόμου από τους φορολογούμενους για να καλύψουν τις φορολογικές υποχρεώσεις τους έως και τις 31 Δεκεμβρίου.

Βαθιά το χέρι στην τσέπη πρέπει να βάλουν οι φορολογούμενοι προκειμένου να τακτοποιήσουν όλες τις φορολογικές υποχρεώσεις τους έως το τέλος του έτους.

Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς (ΕΒΕΠ) κάνει λόγο για αγώνα δρόμου σημειώνοντας ότι οι υποχρεώσεις ανέρχονται σε 2,8 δισ. ευρώ.

Μέχρι τις 31/12/18 οι φορολογούμενοι καλούνται να τακτοποιήσουν τις κάτωθι φορολογικές υποχρεώσεις:

 1. Τα τέλη κυκλοφορίας ΙΧ του 2019.
 2. Την υποβολή δηλώσεων «ακινησίας» οχημάτων για ιδιοκτήτες που αποφάσισαν να μην τα κυκλοφορούν από το νέο έτος τα ΙΧ τους.
 3. Την τέταρτη δόση του φετινού ΕΝΦΙΑ.
 4. Την υποβολή δηλώσεων και την πληρωμή φόρων για μεταβιβάσεις ακινήτων για όσους επιθυμούν να αγοράσουν ακίνητα σε περιοχές.
 5. Την υποβολή δηλώσεων στις αρμόδιες Δ.Ο.Υ. για Δωρεές – γονικές παροχές ποσών για την κάλυψη τεκμηρίων φορολογουμένων που απέκτησαν κατά τη διάρκεια του 2018 περιουσιακά στοιχεία μεγάλης αξίας.
 6. Τη μηνιαία δόση της ρύθμισης για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο.
 7.  Την υποβολή της αίτησης – υπεύθυνης δήλωσης Α21 για τη χορήγηση του επιδόματος παιδιού.
 8. Την υποβολή των χειρόγραφων τροποποιητικών δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων, για τους λήπτες αγροτικών επιδοτήσεων.
 9. Την υποβολή των τροποποιητικών δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος προηγουμένων ετών, από μισθωτούς ή συνταξιούχους με αναδρομικά μισθών ή συντάξεων.
 10. Την υποβολή των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων που μετέφεραν την κατοικία τους στην αλλοδαπή κατά το προηγούμενο έτος.
 11. Την υποβολή των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων από τους κληρονόμους αποβιωσάντων φορολογούμενων.
 12.  Την υποβολή των τροποποιητικών δηλώσεων φυσικών προσώπων, είτε επειδή επέστρεψαν στον εργοδότη αποδοχές ως αχρεωστήτως καταβληθείσες, είτε επειδή ο εργοδότης εξέδωσε διορθωτική βεβαίωση ή τροποποίησε το αντίστοιχο αρχείο βεβαιώσεων αποδοχών που υπέβαλε.
 13.  Την υποβολή των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος νομικών προσώπων και νομικών οντοτήτων με φορολογικό έτος που έληξε στις 30 Ιουνίου 2018.
 14. Την υποβολή αιτήσεων χορήγησης αναστολής πληρωμής ΕΝ.Φ.Ι.Α. σε νομικά πρόσωπα.
 15.  Την καταβολή του 1/4 του οφειλόμενου φόρου πλοίων πρώτης κατηγορίας και του 1/4 της εισφοράς επί του συναλλάγματος εταιρειών του άρθ. 25 του ν.27/1975.
 16. Την υποβολή περιοδικής δήλωσης ΦΠΑ χρεωστικής-μηδενικής-πιστωτικής με διπλογραφικά βιβλία μηνός Νοεμβρίου.
 17. Την υποβολή στατιστικής δήλωσης Intrastat μηνός Νοεμβρίου.
 18. Την υποβολή Α.Π.Δ. στον Ε.Φ.Κ.Α. για εργοδότες Κοινών Επιχειρήσεων, οικοδομικών και τεχνικών έργων μηνός Νοεμβρίου.
 19. Τη δήλωση και καταβολή ασφαλίστρων που αναλογεί στα ακαθάριστα έσοδα του 3ου τριμήνου (Ιουλίου-Αυγούστου-Σεπτεμβρίου).
 20. Επίσης, να τακτοποιηθούν άλλες 11 περιπτώσεις απόδοσης ειδικών εισφορών και λοιπές υποχρεώσεις δηλώσεων απόδοσης παρακρατημένου και προκαταβλητέου φόρου.
 21. Τέλος, την 6η και τελευταία δόση της φορολογίας των επιχειρήσεων και νομικών προσώπων.

Ο Πρόεδρος του Ε.Β.Ε.Π. Βασίλης Κορκίδης δήλωσε χαρακτηριστικά: «Tελικά τα «Χρόνια Πολλά” που λέμε στη Χώρα μας, μάλλον αφορούν στη φορολογία και τη γραφειοκρατία, που καλά κρατούν και μας ταλαιπωρούν. Καλή Χρονιά! «.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play