Πολιτική

Ένταξη Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ: Ξεκίνησε η συζήτηση στην επιτροπή της Βουλής

Ένταξη Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ: Ξεκίνησε η συζήτηση στην επιτροπή της Βουλής
Ένταξη Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ: Ξεκίνησε στην διαρκή επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων η συζήτηση του σχεδίου νόμου του υπουργείου Εξωτερικών.

Ένταξη Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ: Με τον εισηγητή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκο Τόσκα να καλεί τα κόμματα «ανεξαρτήτως κομματικής πειθαρχίας» και τους εισηγητές της ΝΔ, Γ. Κουμουτσάκο και της ΔΗΣΥ, Ανδρέα Λοβέρδο να δηλώνουν ότι καταψηφίζουν, ξεκίνησε στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων, η συζήτηση του «Πρωτοκόλλου Ένταξης της Βόρειας Μακεδονίας» στο ΝΑΤΟ.

«Καλώ εκτός και ανεξάρτητα κομματικής γραμμής και πειθαρχίας να αποδεχθούν το Πρωτόκολλο που αποτελεί δεσμευτική συνέπεια και προϋπόθεση της Συμφωνίας των Πρεσπών που υλοποιεί τα εθνικά μας συμφέροντα, σταθεροποιεί και αναβαθμίζει τον ρόλο της χώρας μας στην ευρύτερη περιοχή».

Ένταξη Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ: ΝΔ και ΔΗΣΥ ξεκαθάρισαν ότι δεν ψηφίζουν

«Δεν ψηφίζουμε το Πρωτόκολλο ένταξης των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ γιατί είναι παρακολούθημα τυπικό μιας Συμφωνίας σαφώς επιζήμια, διότι είναι η πρώτη Συμφωνία ιστορικά, στην οποία η Ελλάδα δίνει την δική της υπογραφή στην παραδοχή ύπαρξης δήθεν μακεδονικής γλώσσας και μακεδονικής εθνότητας» ξεκαθάρισε εκ μέρους της ΝΔ, ο Γ. Κουμουτσάκος.

«Παράγωγο της Συμφωνίας των Πρεσπών είναι το σημερινό κείμενο.

Όχι στην Συμφωνία των Πρεσπών και η συνέπεια λέει όχι και στο Πρωτόκολλο» ανέφερε ο Ανδρέας Λοβέρδος και προσέθεσε ότι «η άλλη πλευρά δεν έδωσε καμία υποσχετική καλής συμπεριφοράς» επικαλούμενος την δήλωση Ζάεφ «ας φέρουμε την Ευρώπη στη Μακεδονία».

ΔΕΙΤΕ LIVE ΕΙΚΟΝΑ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΗ

Με ονομαστική ψηφοφορία η διαδικασία στη Βουλή

Το σχέδιο νόμου κατατέθηκε την Τετάρτη στη Βουλή.

Αφού συζητηθεί, η κύρωση του πρωτοκόλλου για την ένταξη της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ θα μεταφερθεί στην ολομέλεια το πρωί της Παρασκευής.

Μέχρι το βράδυ θα γίνει η ψηφοφορία η οποία θα είναι ονομαστική.

Η ψηφοφορία αποφασίστηκε να είναι ονομαστική προκειμένου να είναι εμφανές με τι έγκριση θα εισαχθεί στην Ολομέλεια για ψήφιση.

Ο Πάνος Καμμένος έθεσε θέμα για το εάν χρειάζεται να ψηφιστεί από την Επιτροπή και την Ολομέλεια με 180 ψήφους.

Την απόφαση για ονομαστική ψηφοφορία και στην Επιτροπή Εξωτερικών ανακοίνωσε ο πρόεδρος Κώστας Δουζίνας και έγινε αποδεκτό από όλα τα κόμματα.

Ο πρόεδρος των  ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος μετά την απόρριψη της πρότασής του σχολίασε για την στάση των άλλων κομμάτων «άρα όλοι συμπλέουν με τη ΝΔ… ο πύραυλος Κουμουτσάκος…».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments