Διεθνή

Φάρσα η είδηση ότι «παπαδοπαίδια» έβαλαν… μαριχουάνα στο θυμιατήρι εκκλησίας

Φάρσα η είδηση ότι «παπαδοπαίδια» έβαλαν… μαριχουάνα στο θυμιατήρι εκκλησίας
Η είδηση που ξεκίνησε από ισπανική ιστοσελίδα δεν επαληθεύτηκε ποτέ.

Fake news ή καλύτερα φάρσα αποδείχθηκε η είδηση που ήθελε δύο νέους, που βοηθούν ως «παπαδοπαίδια» τους υπεύθυνους του ναού, να τοποθετούν ποσότητα μαριχουάνας στο θυμιατήρι εκκλησίας λίγο πριν την έναρξη της λειτουργίας. Σύμφωνα με την “είδηση”, ανυποψίαστοι δεκάδες πιστοί, που έφτασαν στον καθεδρικό ναό της πόλης Σαντιάγο ντε Κομποστέλα στην Γαλικία, άρχισαν να… μυρίζουν κάτι παράξενο από το θυμιατήρι.

Στο σημείο έφτασε η αστυνομία, όπου συνέλαβε τους δύο πλακατζήδες νεαρούς, οι οποίοι στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς να τους απαγγελθούν κατηγορίες. Παρά μόνο η ρητή απαγόρευση της ενασχόλησης με το θυμιατήρι του ναού. Οι ίδιοι οι δράστες ανέφεραν πως η ιδέα για την φάρσα τους ήρθε κατά τη διάρκεια της χριστουγεννιάτικης λειτουργίας. Δεν παρέλειψαν να σημειώσουν πως το μόνο που ήθελαν ήταν να κάνουν λίγο πιο ευτυχισμένους τους δεκάδες πιστούς που βρίσκονταν μέσα στον ναό.

Τελικά αποδείχθηκε ότι η είδηση ήταν ψευδής. Ή καλύτερα φάρσα της γνωστής σατιρικής ισπανικής ιστοσελίδα, haynoticia.es. Στις 9 Ιανουαρίου 2018 δημοσίευσε την είδηση και πολύ γρήγορα αναπαράχθηκε και από άλλες σατιρικές ιστοσελίδες, όπως η 8shit.net

Η ιστοσελίδα haynoticia.es ξεκαθαρίζει ότι όλες οι δημοσιεύσεις της είναι προϊόν φαντασίας. Συγκεκριμένα αναφέρει ότι «είναι ένας χώρος χιούμορ με σκοπό την ψυχαγωγία. Το περιεχόμενο της σελίδας είναι μυθοπλασία, δεν αντιστοιχεί στην πραγματικότητα και η ιστοσελίδα δεν αναλαμβάνει καμία ευθύνη για την λανθασμένη, ακατάλληλη ή παράνομη χρήση και την έλλειψη ειλικρίνειας, ακεραιότητας, και για την ακρίβεια των στοιχείων ή των πληροφοριών.»

Οι χρήστες και τα ΜΜΕ αναπαράγουν κείμενα σατιρικών ιστοτόπων σαν να ήταν πραγματικά γεγονότα και με αυτό τον τρόπο, το αρχικό σατιρικό κείμενο, εξελίσσεται μετά από ένα κύκλο αναδημοσιεύσεων σε fake news.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments