Διεθνή

Ερντογάν για Τραμπ: Να έρθει πρώτα στην Τουρκία κι ύστερα θα πάω εγώ στην Ουάσιγκτον

Ερντογάν για Τραμπ: Να έρθει πρώτα στην Τουρκία κι ύστερα θα πάω εγώ στην Ουάσιγκτον
Μήνυμα από τον Ερντογάν προς τον Τραμπ.

Το περιεχόμενο της πρόσφατης τηλεφωνικής του επαφής με τον Ντόναλντ Τραμπ αποκάλυψε ο Ταγίπ Ερντογάν κάνοντας λόγο για μια «θετική σχέση» με τον Αμερικανό ομόλογό του.

Ο Τούρκος πρόεδρος είπε ότι ενδέχεται να επισκεφθεί τις ΗΠΑ, ή να πάει ο Αμερικανός πρόεδρος στην Τουρκία μετά τις δημοτικές εκλογές της 31ης Μαρτίου.

«Του είπα ότι τον περιμένω πρώτα εγώ. Μπορεί να επισκεφτώ την Ουάσιγκτον μετά τις 31 Μαρτίου ή μπορεί εκείνος να επισκεφθεί την Τουρκία», σημείωσε σε συνέντευξη που παραχώρησε στα τηλεοπτικά δίκτυα Kanal D και CNN Turk.

Τόνισε δε, σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu, ότι συζήτησαν το θέμα της δημιουργίας ζώνης ασφαλείας στη βόρεια Συρία, που ο Ερντογάν θέλει να είναι υπό τον έλεγχο της Άγκυρας.

«Είναι σημαντικό για μας η απόφαση των ΗΠΑ για αποχώρηση από τη Συρία να μην οδηγήσει σε εξελίξεις ενάντια στα συμφέροντα των χωρών μας και της πολιτικής ενότητας και εδαφικής ακεραιότητας της Συρίας».

https://www.youtube.com/watch?v=nCfZBUETh8Y

Πρόσθεσε ότι είναι απαράδεκτο να εκμεταλλευτούν «τρομοκρατικές οργανώσεις», όπως χαρακτηρίζει η Άγκυρα μεταξύ άλλων τις κουρδικές πολιτοφυλακές, το κενό που θα δημιουργηθεί από την αποχώρηση των Αμερικανών.

Ενώ υπογράμμισε ότι η συμφωνία που υπέγραψαν Άγκυρα και Δαμασκός το 1998 επιτρέπει στις τουρκικές δυνάμεις να διεξάγουν επιχειρήσεις εντός συριακού εδάφους κοντά στα σύνορα με την Τουρκία.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments