Πολιτική

Εκλογές 2019: Ο Τσίπρας αποφασίζει για τις κάλπες – Πιέζουν οι δημοσκοπήσεις

Εκλογές 2019: Ο Τσίπρας αποφασίζει για τις κάλπες – Πιέζουν οι δημοσκοπήσεις
Εκλογές 2019: Ο Αλέξης Τσίπρας δέχεται εισηγήσεις, όμως "πυξίδα" για τον χρόνο διεξαγωγής των βουλευτικών εκλογών θα αποτελέσουν οι δημοσκοπήσεις.

Πρώτο και βασικό μέλημα του Αλέξη Τσίπρα είναι να κλείσουν όλα τα ανοιχτά μέτωπα στην οικονομία, αλλά και στο θέμα της Κεντροαριστεράς, μέχρι να γίνουν οι εθνικές εκλογές.

Ο Αλέξης Τσίπρας επιθυμεί να διατηρήσει το plan A του για εκλογές τον Οκτώβριο, δίνοντας μεγάλη βάση στη θέσπιση μέτρων που θα ανακουφίσουν τους πολίτες.

Ο πρωθυπουργός δέχεται τις εισηγήσεις του επιτελείου του, οι οποίες κινούνται σε δύο διαφορετικές κατευθύνσεις.

Εκλογές τον Μάιο ή εκλογές στο τέλος της τετραετίας με στόχο μέχρι τότε να κλείσει η ψαλίδα διαφοράς από τη ΝΔ, αλλά και να αναστραφεί το αρνητικό κλίμα που υπάρχει μέχρι τώρα.

Παρά τις εσωκομματικές αντιδράσεις, σημαντικό για τον Αλέξη Τσίπρα είναι ολοκληρώσει και το σχέδιο της Κεντροαριστεράς.

Αξίζει να αναφερθεί ότι ερχόμενη Κυριακή ο κ. Τσίπρας θα παρουσιάσει στην κεντρική επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ όλο το σκεπτικό και τις επιδιώξεις των κινήσεων, που κάνει το τελευταίο διάστημα στο πεδίο των συνεργασιών.

Μεγάλο «αγκάθι» για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί η Συμφωνία των Πρεσπών, καθώς σε περιοχές από τη Θεσσαλία και βορειότερα κρυφές δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι οι ανοχές της κοινωνίας είναι μηδενικές.

Κομματικά στελέχη ωστόσο επισημαίνουν ότι η διεξαγωγή των εκλογών θα πρέπει να γίνει πριν από το καλοκαίρι. Το ενδεχόμενο νέων πυρκαγιών (όπως στο Μάτι το καλοκαίρι του 2018) είναι μια ασύμμετρη απειλή που πρέπει να συνυπολογιστεί.

Οι επόμενες εβδομάδες αναμένεται να είναι κρίσιμες. Ο πρωθυπουργός με τους συνεργάτες του θα εντείνουν τις διαπραγματεύσεις, μετά και την πίεση των δημοσκοπήσεων, προκειμένου να καταλήξουν στις τελικές αποφάσεις τους για τον χρόνο διεξαγωγής των εκλογών.

Μόλις ολοκληρωθεί ο κύκλος των πρώτων δημοσκοπήσεων, ανάλογα με τα αποτελέσματα θα παρθούν και οι τελικές αποφάσεις από τον πρωθυπουργό.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments