Διεθνή

ΗΠΑ: “Μετρημένες” οι ημέρες του Νικολάς Μαδούρο

ΗΠΑ: “Μετρημένες” οι ημέρες του Νικολάς Μαδούρο
ΗΠΑ: Δεν σχεδιάζουν αυτή τη στιγμή μια στρατιωτική επέμβαση στη Βενεζουέλα.

«Οι ημέρες του προέδρου της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο είναι μετρημένες», δήλωσε ενώπιον του Κογκρέσου ο Μαρκ Γκριν, ο επικεφαλής της USAID, της αμερικανικής υπηρεσίας παροχής βοήθειας και ανάπτυξης, προειδοποιώντας, ωστόσο, ότι είναι δύσκολο να πει για πόσο ακόμη θα κρατηθεί στην εξουσία.

«Πιστεύω ότι οι ημέρες του Μαδούρο είναι μετρημένες, δεν γνωρίζω ποιος είναι ο ακριβής αριθμός για αυτό» σημείωσε ο Αμερικανός αξιωματούχος, ενώ έδινε κατάθεση στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας.

Την ίδια ώρα, ο ειδικός απεσταλμένος των ΗΠΑ για τη Βενεζουέλα, Έλιοτ Έιμπραμς προειδοποίησε ότι οι ΗΠΑ σχεδιάζουν επιπρόσθετες κυρώσεις για το Καράκας.

«Έχουμε επιβάλει κυρώσεις σε βάρος ενός αριθμού οικονομικών οργανισμών και θα διευρύνουμε αυτό το δίχτυ» κυρώσεων, σημείωσε ο Έιμπραμς.

Απαντώντας στις επίμονες ερωτήσεις των γερουσιαστών, οι δύο αξιωματούχοι τόνισαν ότι οι ΗΠΑ δεν σχεδιάζουν αυτή τη στιγμή μια στρατιωτική επέμβαση.

Προειδοποιεί τον Μαδουρο ο Γκουαϊδό

Ο Χουάν Γκουαϊδό, που έχει αναγγείλει την επιστροφή του στο Καράκας σήμερα, έπειτα από μια μίνι-περιοδεία στη Νότια Αμερική, κάλεσε τους οπαδούς του να διαδηλώσουν και προειδοποίησε την κυβέρνηση του Νικολάς Μαδούρο εναντίον οποιασδήποτε απόπειρας να τον «απαγάγει» μόλις αφιχθεί.

«Αν (ο Μαδούρο) προσπαθήσει να με απαγάγει, αυτό θα είναι αναμφίβολα ένα από τα τελευταία λάθη που θα διαπράξει», πέταξε ο Γκουαϊδό, που έχουν αναγνωρίσει ως τον μεταβατικό πρόεδρο της Βενεζουέλας περίπου πενήντα χώρες, απευθυνόμενος σε υποστηρικτές του μέσω ενός ιστότοπου κοινωνικής δικτύωσης το βράδυ της Κυριακής.

Ο 35χρονος ηγέτης της αντιπολίτευσης, που αψήφησε την απαγόρευση εξόδου από την επικράτεια την οποία του είχε επιβάλει το Ανώτατο Δικαστήριο για να κάνει την περιοδεία του στη γειτονική Κολομβία, στη Βραζιλία, στην Παραγουάη, στην Αργεντινή και στον Ισημερινό, εκφράστηκε έχοντας στο πλάι του τη σύζυγό του Φαμπιάνα, με φόντο μια σημαία της Βενεζουέλας. Δεν διευκρίνισε πού βρισκόταν.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments