Κόσμος

Γερμανία: Αυτός είναι ο νέος μισθός της Μέρκελ

Γερμανία: Αυτός είναι ο νέος μισθός της Μέρκελ
Αυξήσεις στους μισθούς των κυβερνητικών στελεχών και των βουλευτών στη Γερμανία.

Γερμανία: Μισθολογικές αυξήσεις της τάξης του 3,09% θα λάβουν από τον Απρίλιο ο Ομοσπονδιακός Πρόεδρος, η Καγκελάριος και οι υπουργοί, ενώ κατά 3,1% θα αυξηθούν και οι αποδοχές των ομοσπονδιακών βουλευτών τον ερχόμενο Ιούλιο.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με όσα δημοσιεύει η εφημερίδα BILD:

Από τον επόμενο μήνα ο Ομοσπονδιακός Πρόεδρος Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ και οι προκάτοχοί του θα λάβουν αύξηση των αποδοχών τους κατά περίπου 660 ευρώ μηνιαίως, η Καγκελάριος ‘Ανκγελα Μέρκελ κατά 600 ευρώ και οι υπουργοί κατά 500.

Οι αποζημίωση δε των αξιωματούχων οι οποίοι είναι και μέλη του Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου, όπως η κυρία Μέρκελ και οι περισσότεροι υπουργοί, θα αυξηθούν σε λίγους μήνες ακόμη περισσότερο, καθώς θα επηρεαστούν από τις αυξήσεις των αποδοχών των βουλευτών, οι οποίες θα σπάσουν το «φράγμα» των 10.000 ευρώ και θα φθάσουν τις 10.083,47 ευρώ.

Με τα νέα δεδομένα, η Καγκελάριος θα εισπράττει 25.060 ευρώ (από 24.300), ενώ οι κοινοβουλευτικοί υπουργοί 21.460 (από 20.820). Εξωκοινοβουλευτικοί είναι αυτή την περίοδο ο υπουργός Οικονομικών Όλαφ Σολτς, ο υπουργός Εσωτερικών Χορστ Ζεεχόφερ, η υπουργός Αγροτικής Οικονομίας Γιούλια Κλέκνερ, η υπουργός Οικογένειας Φραντσίσκα Τζίφεϊ και η υπουργός Περιβάλλοντος Σβένια Σούλτσε.

Στα 25.060 ευρώ ο νέος μισθός της Μέρκελ


Διαβάστε Eπίσης

Γερμανία: Γιατί κάποιοι Βαυαροί ζητούν δημοψήφισμα για τις μέλισσες;

Γερμανία: Δυσαρεστημένοι 2 στους 3 Γερμανoύς με την κυβέρνηση του «Μεγάλου Συνασπισμού»

Περισσότερα