Πολιτισμός

Kurt Cobain γενέθλια: Όταν ο άγγελος του Seattle έπεσε στη Γη [vids]

Kurt Cobain γενέθλια: Όταν ο άγγελος του Seattle έπεσε στη Γη [vids]
Kurt Cobain γενέθλια: Συμπληρώθηκαν 53 χρόνια από τη μέρα που ήρθε στη ζωή ο άνθρωπος που έμελλε να γίνει το σύμβολο μια ολόκληρης γενιάς.

Kurt Cobain γενέθλια: O Kurt Cobain αποτελεί έναν από τους μουσικούς που μπήκε στο κλαμπ των 28ριδων. Ένας άνθρωπος που μπορούσε να σε μαγνητίσει με την αγγελική ομορφιά του και την ίδια ώρα να σε ταρακουνήσει με τους στοίχους και την ενέργεια του.  Γεννήθηκε στις 20 Φεβρουαρίου του 1967 και από μικρή ηλικία έδειξε ότι είναι ιδιαίτερο παιδί. Σε ηλικία 13 ετών άρχισε να μπαίνει στον κόσμο των ναρκωτικών με την μαριχουάνα και κατά τη διάρκεια της σύντομης ζωής του εθίστηκε στην ηρωίνη.

Στα 14 του έπιασε για πρώτη φορά κιθάρα στα χέρια του και δεν άφησε μέχρι το τέλος. Εκείνη την περίοδο γνώρισε τον Krist Novoselic που έγινε αδερφικός του φίλος και μπασίστας των Nirvana. Λίγα χρόνια αργότερα θα γνωρίσουν τον Dave Grohl και τότε θα δημιουργήθηκε μια από τις καλύτερες τριάδες στην ιστορία της μουσικής.  Σε μια περίοδο που η Rock μουσική είχε αρχίσει να παίρνει την κάτω βόλτα, οι Nirvana ήρθαν να της δώσουν νέα πνοή. Ο Kurt μαγνητίζει με την αγγελική ομορφιά του και την αγριάδα που βγάζει πάνω στην σκηνή. Μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα το συγκρότημα έγινε το μεγαλύτερο όνομα στον κόσμο.

O ασυμβίβαστος Kurt Cobain

Εκείνη την εποχή δεν μπορούσες να κάνεις μεγάλη επιτυχία αν δεν “παίζεις” στο MTV. Οι Nivrvana κλήθηκαν να τραγουδήσουν στα βραβεία του γνωστού τηλεοπτικού καναλιού. Ο Kurt επέμενε να παίξουν το τραγούδι “Rape Me” κάτι που δεν δέχτηκε το MTV. Ο Cobain απείλησε ότι δεν θα βγει στην σκηνή. Τελικά, με την παρέμβαση του μάνατζερ των Nirvana πείστηκαν να τραγουδήσουν το “Lithium”. Φυσικά, ο ατίθασος Kurt δεν θα έκανε πίσω έτσι εύκολα. Όταν ανέβηκε με την υπόλοιπη μπάντα στην σκηνή ξεκίνησε να παίζει κανονικά το “Rape Me” προκαλώντας μίνι εγκεφαλικό στους ανθρώπους του καναλιού.

Ο πρώτος “θάνατος” και η προσπάθεια απεξάρτησης

Παράλληλα με την μουσική του επιτυχία ο Cobain είχε γνωρίσει την Courtney Love την οποία παντρεύτηκε στην πορεία. Μάλιστα, απέκτησαν και μια κόρη. Οι δυο τους ταξίδεψαν στην Ρώμη και τότε ο γνωστός τραγουδιστής “πέθανε” για πρώτη φορά. Ο συνδυασμός χαπιών και αρκετού αλκοόλ είχε ως αποτέλεσε να πέσει αναίσθητος για ώρες. Οι γιατροί που τον εξέτασαν ανακοίνωσαν πως ήταν κλινικά νεκρός για κάποιο διάστημα.

Αυτό το γεγονός και η έλευση της κόρης του έκαναν τον Kurt να προσπαθήσει να κόψει τα ναρκωτικά. Η Courtney Love αποφάσισε να βοηθήσει όπως μπορούσε τον άντρα της. Εκείνος ένιωθε ότι πιέζεται και το έσκασε από το σπίτι. Στις 3 Απριλίου η Love  ανέθεσε σε έναν ιδιωτικό ντετέκτιβ να βρει τον Kurt.

Πέντε μέρες αργότερα οι έρευνες έφεραν καρπούς. Το μεγαλύτερο αστέρι της μουσικής βιομηχανίας βρέθηκε νεκρό με μια καραμπίνα στο πλευρό του. Η νεκροψία έδειξε πως ήταν ήδη νεκρός από της 5 Απριλίου έχοντας πυροβολήσει τον εαυτό του. Με την ανακοίνωση του θανάτου του έμενε “ορφανή” μια ολόκληρη γενιά που έχασε το είδωλο της. Οι Nirvana σε ένδειξη σεβασμού στο πρόσωπο του Kurt δεν βρήκα άλλο τραγουδιστή και πήραν διαφορετικούς δρόμους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments