Ελλάδα

Πρόστιμα μαμούθ στους πυροπαθείς στο Μάτι – Έως και 400.000 ευρώ

Πρόστιμα μαμούθ στους πυροπαθείς στο Μάτι – Έως και 400.000 ευρώ
Μεγάλα πρόστιμα επέβαλε το κράτος στους πυροπαθείς στο Μάτι.

Έχουν περάσει σχεδόν 9 μήνες από τα τραγικά γεγονότα στο Μάτι. Οι μνήμες από τις φωτιές και τους συνανθρώπους μας που βρήκαν φρικτό θάνατο είναι ακόμα νωπές.

Οι συμπολίτες μας που είδαν την περιουσία τους να γίνεται στάχτη έλαβαν υποσχέσεις για την ανοικοδόμηση της περιοχής. Κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί μέχρι σήμερα.

Αντίθετα το Ελληνικό κράτος επιβάλει πρόστιμα σε ανθρώπους που είδαν τα πάντα να χάνονται σε μια στιγμή. Μετά τις πυρκαγιές, η πολεοδομία έσπευσε στην περιοχή προκειμένου να ελέγξει για παρανομίες που είχαν ως αποτέλεσμα τον τραγικό θάνατο συνανθρώπων μας.

Στην οδό Αργυράς Ακτής και στις γειτονικές οδούς Πανορμίτη Τήνου και Αγίου Ιωάννου υπήρχε ρεύμα σύμφωνα με τους πολεοδόμους. Αυτό σημαίνει ότι οι ιδιοκτήτες των σπιτιών θα πρέπει να πληρώσουν πρόστιμο ανάλογα με την απόσταση από την κοίτη του ρέματος.

Σύμφωνα με τα έγγραφα της Διεύθυνσης Υπηρεσίας Δόμησης του Δήμου Παλλήνης που φέρνει στο φως ο Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής, αφορούν μεγάλα εφάπαξ ποσά, ενώ καταλογίζεται και ένα επιπλέον ποσό για κάθε χρόνο. Τα ποσά σε κάποιες περιπτώσεις είναι κοντά στις 150.000, σε άλλες κοντά στις 250.000, ενώ, σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων στον «Ε.Τ.» της Κυριακής, υπάρχουν και πρόστιμα που ξεπερνούν τις 400.000 ευρώ.

“Τα πρόστιμα άρχισαν να έρχονται όταν δεν είχαμε ακόμα ρεύμα και νερό Τη μία, καλούν ιδιοκτήτες αυθαιρέτων -για τα οποία εισέπρατταν κανονικά τους φόρους- να καταθέσουν ανωμοτί, δηλαδή ως ύποπτοι για τους 100 θανάτους. Την άλλη, μας στέλνουν να πληρώσουμε τεράστια ποσά που κανείς μας δεν διαθέτει μετά από αυτό που ζήσαμε. Αντί να έχουμε ξεκινήσει την αποκατάσταση των περιουσιών μας, είμαστε συνέχεια στα δικαστήρια προσπαθώντας να ξεμπλέξουμε. Νιώθουμε σαν να μας τιμωρούν, ειδικά όσους έχουμε τολμήσει να αντιδράσουμε σε αυτές τις καταστάσεις, γιατί ο πολύς κόσμος φοβάται και δεν μιλάει, αφού κάποιοι τους απειλούν ότι θα τους γκρεμίσουν τα σπίτια”, λένε οι κάτοικοι.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments