Πολιτική

Δημήτρης Κουτσούμπας: “Η ισχυροποίηση του ΚΚΕ θα δώσει αισιοδοξία στο λαό”

Δημήτρης Κουτσούμπας: “Η ισχυροποίηση του ΚΚΕ θα δώσει αισιοδοξία στο λαό”
Ο Δημήτρης Κουτσούμπας βρέθηκε στο Χαϊδάρι και στην ομιλία του τόνισε ότι ένα ισχυρό ΚΚΕ είναι αισιόδοξο μήνυμα για τον λαό.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας, στην αρχή της αποψινής ομιλίας στο Χαϊδάρι, είπε ότι «υποκλινόμαστε στη μνήμη όλων των θυμάτων της χούντας» και απέτισε φόρο τιμής σε όσους αγωνίστηκαν, φυλακίστηκαν, εξορίστηκαν και βασανίστηκαν, καθώς και στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που αντιτάχθηκαν και αγωνίστηκαν ενάντια στους πραξικοπηματίες.

Επισήμανε ότι «η στρατιωτική δικτατορία, που επιβλήθηκε την 21η Απρίλη 1967, ήταν μια μορφή της δικτατορίας του κεφαλαίου, μια άλλη μορφή άσκησης της καπιταλιστικής εξουσίας» και «απόδειξη, πως η αστική τάξη, προκειμένου να διασφαλίσει την απρόσκοπτη πορεία των συμφερόντων της, δεν έχει κανέναν ενδοιασμό να εναλλάσσει την αστική κοινοβουλευτική δημοκρατία με ανοιχτά δικτατορικές μορφές διακυβέρνησης».

Ανέφερε ότι «ανάμεσα στα «έργα και τις ήμερες» της χούντας, ξεχωρίζει το χουντικό πραξικόπημα στην Κύπρο, που έδωσε το έναυσμα για την τουρκική εισβολή στο νησί».

Δεν παρέλειψε να υπενθυμίσει τόσο «τις ισχυρές φωνές ηττοπάθειας και εκείνων των χρόνων» όσο και τις «φωνές του συμβιβασμού, ιδιαίτερα όταν η χούντα προσπάθησε να μασκαρευτεί με τη λεγόμενη «φιλελευθεροποίηση» του Μαρκεζίνη, όπως οι πρόγονοι του σημερινού ΣΥΡΙΖΑ». «Είναι οι ίδιοι που τώρα έχουν κάνει σημαία τους την «αναγκαία προσαρμογή» υπογράμμισε.

«Εμπνεόμαστε απ’ την ιστορία της αντιδικτατορικής πάλης, διδασκόμαστε, μπορούμε να γκρεμίσουμε τους εγκληματίες της Χρυσής Αυγής, τους απόγονους των βασανιστών της χούντας απ’ την τρίτη θέση.

Να τους στείλουμε στον σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας, μαζί με τους χουντικούς που θαυμάζουν. Μόνο με ισχυρό το ΚΚΕ, μπορεί να αντιμετωπιστεί η ακροδεξιά και ο φασισμός, γιατί είναι ο μόνος πραγματικός αντίπαλος του συστήματος που τον γεννά και τον θρέφει» υπογράμμισε.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments