Πολιτισμός

Avengers Endgame: Φουλ για τον τίτλο της εμπορικότερης ταινίας όλων των εποχών

Avengers Endgame: Φουλ για τον τίτλο της εμπορικότερης ταινίας όλων των εποχών
Το Avengers Endgame "τρέχει" με... χίλια. Ξεπέρασε τα δύο εκατομμύρια δολάρια σε εισπράξεις στη δεύτερη εβδομάδα κυκλοφορίας της και... προσπέρασε τον Τιτανικό.

Καταρρίπτει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο η τελευταία ταινία υπερηρώων Avengers: Endgame, που ξεπέρασε στη δεύτερη εβδομάδα κυκλοφορίας της στους κινηματογράφους τα 2 εκατομμύρια δολάρια σε εισπράξεις. Η ταινία της Marvel γίνεται έτσι μία από τις πέντε που έχει πιάσει αυτό το ρεκόρ στην ιστορία του κινηματογράφου και η δεύτερη εμπορικότερη μετά το Avatar.

Το νέο blockbuster της Disney σημείωσε πωλήσεις εισιτηρίων 145,8 εκατ. δολαρίων μόνο στους κινηματογράφους των ΗΠΑ το περασμένο Σαββατοκύρακο, λίγο πίσω από το ρεκόρ δεύτερου Σαββατοκύριακου που κατέχει το «Star Wars: Η Δύναμη Ξυπνά» από το 2015.

Παρά το γεγονός πως οι προβλέψεις των ειδικών ήθελαν τον Iron Man και την παρέα του να ξεπερνούν τα 153 εκατ. δολάρια, η επίδοση της ταινίας ήταν αρκετή για να εκθρονίσει τον Τιτανικό από τη δεύτερη θέση της λίστας με τις εμπορικότερες ταινίες όλων των εποχών.

Στην τέταρτη θέση με τις υψηλότερες εισπράξεις συναντάμε τον Πόλεμο των Αστρων, στην επική επιστροφή του κόσμου των Τζεντάι το 2015, με την ταινία «Η δύναμη ξυπνά» και την πεντάδα κλείνει άλλη μια ταινία των Avengers, για το «Infinity War».

Είναι ενδεικτικό πως τέσσερις ταινίες από τον κόσμο της Marvel και την ομάδα υπερηρώων Avengers βρίσκονται στη δεκάδα με τις υψηλότερες εισπράξεις, ενώ μαζί με εκείνη για το Star Wars, συμπληρώνουν 5 ταινίες με τις υψηλότερες πωλήσεις που ανήκουν στον κινηματογραφικό κολοσσό της Disney.

Διαβάστε Eπίσης

Neil Young: Ακυκλοφόρητο υλικό βλέπει το φως της δημοσιότητας

Πίτερ Μέιχιου: Πέθανε ο «Τσουμπάκα» του Star Wars (vid)

Περισσότερα