Πολιτική

Ψήφος εμπιστοσύνης: Κουτσούμπας και Παφίλης θα ψηφίσουν νωρίτερα

Ψήφος εμπιστοσύνης: Κουτσούμπας και Παφίλης θα ψηφίσουν νωρίτερα
Η συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι τις 20:30 το βράδυ και στη συνέχεια να αρχίσει η ονομαστική ψηφοφορία.

Το ΚΚΕ, δεδομένου ότι το απόγευμα, την ώρα διεξαγωγής της ονομαστικής ψηφοφορίας για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, έχει προγραμματισμένες κεντρικές εκδηλώσεις, ζήτησε την άδεια του Σώματος, δια του προέδρου της Βουλής, Νίκου Βούτση. Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, Θανάσης Παφίλης, δήλωσαν από τώρα ότι καταψηφίζουν την κυβέρνηση.

Η συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι τις 20:30 το βράδυ και στη συνέχεια να αρχίσει η ονομαστική ψηφοφορία. Η συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης ολοκληρώνεται με τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών, που αναμένεται να ξεκινήσουν το μεσημέρι, και ολοκληρώνεται με την ομιλία του πρωθυπουργού.

Με βάση το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής πρόταση εμπιστοσύνης γίνεται δεκτή με την πλειοψηφία των παρόντων η οποία δεν μπορεί να είναι κατώτερη από τα 2/5 του όλου αριθμού των βουλευτών, δηλαδή, δεν μπορεί να είναι κατώτερη από 120 θετικές ψήφους. Μόλις τον περασμένο Ιανουάριο η κυβέρνηση είχε λάβει ψήφο εμπιστοσύνης. Σήμερα, και μετά την πρόταση δυσπιστίας της ΝΔ σε βάρος του κ. Πολάκη, η κυβέρνηση ζητάει ανανέωση της ψήφου εμπιστοσύνης.

Με βάση τα λεχθέντα του πρωθυπουργού τον περασμένο Ιανουάριο, η κυβέρνηση θέλει τη στήριξη 151 βουλευτών τουλάχιστον, αν και με βάση το Σύνταγμα αρκεί πλειοψηφία 120 ψήφων.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments