Ελλάδα

Γρηγόρης Φαληρέας: Πέθανε ο ιστορικός μουσικός παραγωγός

Γρηγόρης Φαληρέας: Πέθανε ο ιστορικός μουσικός παραγωγός
Έφυγε από τη ζωή ο Γρηγόρης Φαληρέας, ιστορικός μουσικός παραγωγός και από τα σημαντικότερα στελέχη της ελληνικής δισκογραφίας.

Έφυγε από τη ζωή ο Γρηγόρης Φαληρέας, ιστορικός μουσικός παραγωγός και από τα σημαντικότερα στελέχη της ελληνικής δισκογραφίας. Ήταν ο αδελφός του Τάσσου Φαληρέα, που καθόρισε την πορεία της ελληνικής μουσικής για δεκαετίες και ο πατέρας των μελών του συγκροτήματος Imam Baildi, Ορέστη και Λύσσανδρου Φαληρέα.

Η δυσάρεστη είδηση έγινε γνωστή από τη δημοσίευση της Κρίστης Στασινοπούλου στο προσωπικό της προφίλ στο Facebook:

«Αναπαύσου σε ειρήνη Γρηγόρη

Τι να πρώτο-γράψω για σένα… Για τη πολύχρονη φιλία μας και τα οικογενειακά γλέντια που οργάνωνες στου Γκύζη, για το υπόγειο Pop 11 που με μεγάλωσε και διαμόρφωσε τα μουσικά μου γούστα ήδη από την εποχή της χούντας και της μεταπολίτευσης, για την εταιρία Αδελφών Φαληρέα που έβγαλε τον πρώτο μου δίσκο, για τον αδελφό σου τον Τάσο, για τους γιούς σου, με τους οποίους ακολουθούμε πια παρόμοιους δρόμους, για τις μουσικές εκδόσεις στις οποίες ακόμα ανατρέχω και ακούω.

Είναι καιρός τώρα που κάθε τόσο μου ‘ρχεται να γράψω περί όλων αυτών, τόμους ολόκληρους ιστοριών… αλλά είναι και που δεν συμπαθώ την παρελθοντολογία. Μας έβαλες όμως όλους σε αυτό το blue mood σήμερα, με το που μάθαμε ότι μας την έκανες…» Σύμφωνα με την ανακοίνωση της οικογένειάς του, η κηδεία θα γίνει την Πέμπτη 16 Μαΐου στις 11 το πρωί στο Α’ Νεκροταφείο.

Επιθυμία του γιου του, Λύσανδρου, είναι αντί στεφάνων να γίνουν δωρεές στο Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο Δεσμός. Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται το εξής: «Εις μνήμη του Γρηγόρη παρακαλούμε, αντί στεφάνου, όποιος επιθυμεί να δωρίσει στο Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο Δεσμός https://www.desmos.org. Τα χρήματα θα διατεθούν για κοινωφελείς σκοπούς. Πληροφορίες στο 216 – 8090840″.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments