Οικονομία

13η σύνταξη: Μπαίνει απόψε στους λογαριασμούς των δικαιούχων

13η σύνταξη: Μπαίνει απόψε στους λογαριασμούς των δικαιούχων
Η 13η σύνταξη θα κατατεθεί σήμερα το βράδυ (17/5) στους λογαριασμούς των δικαιούχων σύμφωνα με την Έφη Αχτσιόγλου. Μία εβδομάδα νωρίτερα θα γίνουν και οι πληρωμές για τις συντάξεις Ιουνίου.

Η 13η σύνταξη ήταν μια από τις παροχές που είχε προαναγγείλει ο Αλέξης Τσίπρας στην τοποθέτηση του στο Ζάππειο μέγαρο. Δεν πέρασαν παρά λίγες μέρες, και τα χρήματα είναι έτοιμα να μπουν στους λογαριασμούς των δικαιούχων. Συγκεκριμένα τα ποσά θα κατατεθούν σήμερα το βράδυ και θα είναι διαθέσιμα για ανάληψη τη Δευτέρα 20/5.

Το νομοσχέδιο με τις επίμαχες ρυθμίσεις έλαβε ΦΕΚ το πρωί και οι διαδικασίες μπήκαν αμέσως σε ράγες ώστε να υλοποιηθεί το μέτρο που εξαγγέλθηκε την περασμένη εβδομάδα από τον πρωθυπουργό και ψηφίστηκε πριν λίγα 24ωρα στην Βουλή. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας, το μεικτό ποσό της 13ης σύνταξης καθορίζεται με βάση τη μηνιαία κύρια σύνταξη, ως εξής:

  •  Για ποσό έως και 500 ευρώ, σε ποσοστό 100%.
  • Για ποσό από 500,01 έως και 600 ευρώ, σε ποσοστό 70%.
  • Για ποσό από 600,01 έως και 1.000 ευρώ, σε ποσοστό 50%.
  • Για ποσό από 1.000,01 ευρώ και άνω, σε ποσοστό 30%.

Αν το ίδιο πρόσωπο δικαιούται περισσότερες από μία κύριες συντάξεις, το ποσό της 13ης σύνταξης καθορίζεται με βάση το άθροισμά τους.

Η είδηση είδε το φως της δημοσιότητας από την ανάρτηση που έκανε η Έφη Αχτσιόγλου στον προσωπικό της λογαριασμό στο Twitter. Συγκεκριμένα έγραψε: “Πιστώνεται σήμερα το απόγευμα η 13η σύνταξη στους τραπεζικούς λογαριασμούς των συνταξιούχων”.

Η κυβέρνηση προχώρησε σε αναγγελίες πρόωρων πληρωμών και για τις συντάξεις Ιουνίου 2019. Οι περισσότεροι λαμβάνουν τις συντάξεις τους την προτελευταία εργάσιμη κάθε μήνα. Όμως, οι  συντάξεις του Ιουνίου θα πληρωθούν σχεδόν μία εβδομάδα νωρίτερα.

Η διοίκηση του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) ανακοίνωσε ότι, για την οικονομική διευκόλυνση των συνταξιούχων, οι συντάξεις του μηνός Ιουνίου θα καταβληθούν στους συνταξιούχους του ΕΦΚΑ που προέρχονται από το τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τους λοιπούς συναφείς φορείς και το Δημόσιο, νωρίτερα, ήτοι την Παρασκευή 24 Μαΐου 2019 και στους συνταξιούχους που προέρχονται από τους πρώην φορείς ΟΑΕΕ, ΟΓΑ και ΕΤΑΑ, την Τρίτη 28 Μαΐου 2019.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments