Διεθνή

Ευρωεκλογές 2019: Ο Δανός πρωθυπουργός αποκάλυψε πως ψήφισε τον… γιο του

Ευρωεκλογές 2019: Ο Δανός πρωθυπουργός αποκάλυψε πως ψήφισε τον… γιο του
Ο Δανός πρωθυπουργός αποκάλυψε τι ψήφισε στις Ευρωεκλογές 2019.

«Είναι μυστική η ψήφος αλλά θεωρώ ότι θα γινόταν φασαρία στο σπίτι αν ο Μπέργκουρ δεν έπαιρνε πέντε ψήφους από αυτό το εκλογικό κέντρο», είπε χαμογελώντας ο Ράσμουσεν στο τηλεοπτικό δίκτυο της Δανία TV2 αφού ψήφισε μαζί με άλλα μέλη της οικογενείας του στην πρωτεύουσα Κοπεγχάγη για τις ευρωεκλογές.

Ο 29χρονος Μπέργκουρ Λόκε Ράσμουσεν είναι υποψήφιος στις ευρωεκλογές με το κεντροδεξιό Φιλελεύθερο Κόμμα του οποίου ηγείται ο πατέρας του. Οι Φιλελεύθεροι εκτιμάται ότι θα καταλάβουν τρεις από τις 13 έδρες της Δανίας στο νέο ευρωκοινοβούλιο, δηλαδή συν μια σε σχέση με το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών του 2014.

Ευρωεκλογές με το βλέμμα στην ακροδεξιά

Περισσότερα από 400 εκατ. ψηφοφόροι καλούνται στις κάλπες σε μια κρίσιμη αναμέτρηση στις ευρωεκλογές. Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις οι ακροδεξιοί λαϊκιστικές προηγούνται, στις δύο από τις τέσσερις μεγαλύτερες χώρες της Ευρώπης, την Ιταλία και τη Βρετανία -έστω κι αν αυτή η τελευταία υποτίθεται αποχωρεί από την ΕΕ -ενώ ενδέχεται να επικρατήσουν επίσης σε μια τρίτη, τη Γαλλία, θέτοντας υπό αμφισβήτηση την προσπάθεια του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν να προωθήσει μεταρρυθμίσεις στην Ευρώπη.

Ωστόσο, τα exit poll για τις ευρωεκλογές σε κάποιες από τις χώρες-μέλη όπου η ψηφοφορία ολοκληρώθηκε ανακούφισαν κάποια από τα φιλοευρωπαϊκά κόμματα. Οι Εργατικοί στην Ολλανδία, τους οποίους προεκλογικά οι εταιρείες δημοσκοπήσεων έμοιαζαν να τους έχουν ξεγράψει, πιστεύεται ότι κέρδισαν διαψεύδοντας τα προγνωστικά. Τους βοήθησε το γεγονός ότι στην εκστρατεία τους ο πρωταγωνιστής ήταν ο Φρανς Τίμερμανς, ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών και απερχόμενος αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments