Πολιτική

Δημοσκόπηση για εκλογές 2019: Αυτοδύναμη κυβέρνηση ΝΔ θέλουν οι Έλληνες ψηφοφόροι

Δημοσκόπηση για εκλογές 2019: Αυτοδύναμη κυβέρνηση ΝΔ θέλουν οι Έλληνες ψηφοφόροι
Αποκαλυπτικά τα στοιχεία από την πρώτη δημοσκόπηση για τις εκλογές 2019.

Το βράδυ της Κυριακής (2/6/19) ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ παρουσίασε την πρώτη δημοσκόπηση για τις εκλογές 2019, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της οποίας οι Έλληνες ψηφοφόροι θέλουν αυτοδύναμη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας μετά τις κάλπες της 7ης Ιουλίου. Αυτό προκύπτει από την ανάλυση της εταιρείας Pulse που έκανε την πρώτη δημοσκόπηση για τις εθνικές εκλογές για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ. Ενώ αν αθροίσει κανείς το ποσοστό των ψηφοφόρων που θέλουν είτε αυτοδύναμη κυβέρνηση ΝΔ, είτε κυβέρνηση με κορμό την ΝΔ φθάνει το 47%.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, ένα ποσοστό της τάξης του 15% θέλει αυτοδύναμη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ένα ποσοστό 17% επιθυμεί κυβέρνηση με κορμό το κυβερνών κόμμα. Υπάρχει ένα ακόμα 10% του εκλογικού σώματος, που επιθυμεί έναν μεγάλο συνασπισμό με την συμμετοχή τόσο της Νέας Δημοκρατίας όσο και του ΣΥΡΙΖΑ.

Δημοσκόπηση για τις εκλογές: Η πρόθεση ψήφου

Στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων η εκτίμηση είναι ότι η ΝΔ λαμβάνει από 31,5% έως 36,5%. Ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό από 22,5% έως 27,5%. Ακολουθούν το Κίνημα Αλλαγής με εκτίμηση από 6,5% έως 9,5%, το ΚΚΕ από 4,5% έως 6,5%, η Χρυσή Αυγή με 4% έως 6%, η Ελληνική Λύση με 3% έως 5%. Η Μέρα25 του Γιάνη Βαρουφάκη λαμβάνει από 2% έως 4%, η Πλεύση Ελευθερίας από 1% έως 2%, το Ποτάμι από 1% έως 2%, η Ένωση Κεντρώων από 1% έως 2%. Η εκτίμηση για το Άλλο Κόμμα κυμαίνεται από 3% έως 6%. Μεγάλο είναι το ποσοστό των αναποφάσιστων και όσων δεν απάντησαν που έφτασε στο 6,5%.

Δημοσκόπηση για τις εκλογές: Η παράσταση νίκης

Στην παράσταση νίκης, δηλαδή στην ερώτηση ανεξάρτητα από τι θα ψηφίσουν οι πολίτες ποιο κόμμα πιστεύουν ότι θα βγει πρώτο, η ΝΔ βρίσκεται μπροστά με μεγάλη διαφορά και εκτίμηση στο 69%. Ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί με το 20%. Άλλο Κόμμα απαντά το 3%, ενώ το 8% δήλωσε ότι δεν γνωρίζει/δεν απαντά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments