Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ κατά Μητσοτάκη: “Θέλει να ισοπεδώσει τα εργασιακά δικαιώματα”

ΣΥΡΙΖΑ κατά Μητσοτάκη: “Θέλει να ισοπεδώσει τα εργασιακά δικαιώματα”
"Βολές" από τον ΣΥΡΙΖΑ κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη, με αφορμή τη συνάντηση που είχε με επιχειρηματίες και τις δηλώσεις τις οποίες έκανε.

“Πυρά” ΣΥΡΙΖΑ κατά Κυριάκου Μητσοτάκη, με το κυβερνών κόμμα να σχολιάζει τις δηλώσεις του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχετικά με τα εργασιακά. Στην ανακοίνωση που εξέδωσε, ο ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε μεταξύ άλλων ότι η “εργασιακή ζούγκλα” θα είναι μια από τις δεσμεύσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη, εφόσον κερδίσει τις εκλογές. Παράλληλα, σημειώνεται ως επίλογος ότι “οι εργαζόμενοι και η νεολαία δεν θα επιτρέψουν να συμβεί αυτό”.

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει σχετικά: “Σε συνάντησή του με επιχειρηματίες, όπως αποκαλύπτεται σε βίντεο που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο, λέει ότι “θα σαρώσουμε ως οδοστρωτήρες τα εμπόδια που κρατούν δέσμια την επιχειρηματικότητα”, απαντώντας σε επιχειρηματία για 7ήμερο εργασίας, χωρίς τον κίνδυνο ελέγχων και προστίμων από το Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας.

Αυτή είναι η δέσμευση Μητσοτάκη προς τους εργαζόμενους, ότι θα επικρατήσει η εργασιακή ζούγκλα, η κατάργηση του 8ωρου και του 5ήμερου, οι κακοπληρωμένες δουλειές χωρίς κανένα δικαίωμα, και ότι οι μνημονιακές πολιτικές της εργασιακής απορρύθμισης θα επιστρέψουν. Ούτε οι εργαζόμενοι ούτε η νεολαία θα το επιτρέψουν αυτό”.

Αντιδράσεις από Αχτσιόγλου και Τζανακόπουλο

Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος ανέφερε τα εξής στην ανάρτησή του: “Ο κ. Μητσοτάκης επιβεβαίωσε σήμερα χωρίς περιστροφές ότι θέλει να γίνει ο οδοστρωτήρας της εργασίας που όλοι φανταζόμασταν: εργασιακών δικαιωμάτων, υπέρ της 7ήμερης εργασίας & κατά των “εκβιαστικών” ελέγχων από το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας. Το δίλημμα είναι πιο ξεκάθαρο από ποτέ. Τώρα αποφασίζουμε για τη ζωή μας».

Από την πλευρά της, η Έφη Αχτσιόγλου σημείωσε: Σε αντίθεση με τα στελέχη του, που για μέρες προσπαθούσαν να μας πείσουν ότι δεν ακούσαμε καλά όταν ο κ. Μητσοτάκης μίλησε για επταήμερη εργασία, ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης σήμερα εμβάθυνε στη θέση του αυτή με κυνική και αφοπλιστική ειλικρίνεια. Επταήμερο εργασίας και όχι στον “εκβιασμό” από τους ελέγχους της Επιθεώρησης Εργασίας και τα πρόστιμα, ήταν το αίτημα που τέθηκε στον κ. Μητσοτάκη”

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments