Πολιτική

Φώφη Γεννηματά: Κάλεσμα στην κυβέρνηση για κατηγορηματική καταδίκη της Τουρκίας

Φώφη Γεννηματά: Κάλεσμα στην κυβέρνηση για κατηγορηματική καταδίκη της Τουρκίας
Με γραπτή της δήλωση, η Φώφη Γεννηματά κάλεσε την κυβέρνηση, σε συνεννόηση με την Κύπρο, να εξασφαλίσει την καταδίκη της Τουρκίας στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο της Πέμπτης

Η Φώφη Γεννηματά, με γραπτή της δήλωση, τοποθετήθηκε για το ζήτημα που έχει προκύψει σχετικά με τις τουρκικές ενέργειες στην κυπριακή ΑΟΖ. Συγκεκριμένα, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, κάλεσε την ελληνική και την κυπριακή κυβέρνηση να εξασφαλίσουν την κατηγορηματική καταδίκη της Τουρκίας στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

Παράλληλα, τόνισε ότι ο Ταγίπ Ερντογάν παραβιάζει ευθέως το διεθνές δίκαιο, κλιμακώνοντας την ένταση που υπάρχει με προσωπικές επιθέσεις στους ηγέτες των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Συγκεκριμένα, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, ανέφερε τα εξής για το θέμα:

“Ο κ. Ερντογάν παραβιάζοντας ευθέως το διεθνές δίκαιο, κλιμακώνει τις προκλήσεις του κατά της Ελλάδας, της Κύπρου, της Ευρώπης, ακόμα και με προσωπικές πλέον επιθέσεις σε χώρες και ηγέτες της ΕΕ. Καλούμε την Ελληνική Κυβέρνηση σε συνεννόηση με τη Λευκωσία, να εξασφαλίσει την σαφή και κατηγορηματική καταδίκη της Τουρκίας από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο που συνέρχεται την Πέμπτη. Καθώς και την αναγγελία συγκεκριμένων μέτρων και κυρώσεων εάν οι παράνομες ενέργειες συνεχιστούν”

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments