Πολιτική

Αλέξης Τσίπρας: “Να μην διανοηθούν οι Τούρκοι να κάνουν γεώτρηση στο Καστελόριζο”

Αλέξης Τσίπρας: “Να μην διανοηθούν οι Τούρκοι να κάνουν γεώτρηση στο Καστελόριζο”
Ο Αλέξης Τσίπρας έστειλε μήνυμα προς την Άγκυρα σχετικά με τις βλέψεις που έχουν στη γειτονική χώρα για γεώτρηση στο Καστελόριζο.

Ο Αλέξης Τσίπρας επανέλαβε για μία ακόμη φορά, σε αυστηρό τόνο, το μήνυμά του προς την πλευρά της Τουρκίας σχετικά με τις σκέψεις που υπάρχουν στη γείτονα χώρα για γεωτρήσεις στο Καστελόριζο. Σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ 3, η οποία θα προβληθεί απόψε το βράδυ (22:00), ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι η Ελλάδα θα αποτρέψει κάθε γεώτρηση στην ελληνική υφαλοκρηπίδα, έχοντας σχέδιο αντιμετώπισης της κατάστασης.

Συν τοις άλλοις, ο κ. Τσίπρας σχολίασε και τη Συμφωνία των Πρεσπών, υπογραμμίζοντας ότι νιώθει δικαιωμένος για την υπογραφή της, ενώ παράλληλα τόνισε ότι: “η επίλυση του Μακεδονικού αναβάθμισε τη διεθνή αξιοπιστία και το κύρος της χώρας. Το γεγονός αυτό συνέβαλε στο να υπάρξει μεταστροφή του διεθνούς παράγοντα αλλά και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, υπέρ των θέσεων της Ελλάδας”.

Συμπληρώνοντας την παραπάνω δήλωσή του, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έφερε ως παράδειγμα το πρόσφατο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο που πήρε «ξεκάθαρη, σαφή και αυστηρή απόφαση, για τις παράνομες ενέργειες της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο. Κάτι που είναι μια μεγάλη εθνική διπλωματική νίκη της Ελλάδας και της Κύπρου».

“Ανεύθυνη και υποκριτική στάση από Μητσοτάκη και αντιπολίτευση”

Παράλληλα, ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στη συνέντευξή του στην ΕΡΤ 3 για την τακτική του Κυριάκου Μητσοτάκη, της Νέας Δημοκρατίας αλλά και των υπολοίπων της αντιπολίτευσης έναντι στη Συμφωνία των Πρεσπών. “Η στάση τους ήταν ανεύθυνη και υποκριτική και επιλέχθηκε για καθαρά ψηφοθηρικούς λόγους”.

Όσο για τις επικείμενες εκλογές της 7ης Ιουλίου, ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε το σχέδιο του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας ως έναν πολιτικό Αρμαγεδώνα. Μάλιστα, τόνισε ότι το εν λόγω σχέδιο θέλει να το κρύψει από τον λαό ο πρόεδρος της ΝΔ, γι’ αυτό και αποφεύγει την απευθείας αντιπαράθεση μαζί του μέσα από ένα τηλεοπτικό ντιμπέιτ.

Συγκεκριμένα, για το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει πως: “Όχι μόνο φοροελαφρύνσεις δεν θα φέρει, αλλά θα φέρει απολύσεις, περικοπές επιδομάτων, διάλυση του κοινωνικού κράτους, θα επαναφέρει πολιτικές της κυβέρνησης Σαμαρά. Είναι παράλογο να λέγεται ότι με ένα κύμα μεταρρυθμίσεων θα δελεαστούν οι εταίροι για να αποδεχθούν τη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων, όταν η κυβέρνησή μας το έχει πετύχει αυτό, βάζοντας στην άκρη το ποσό των 5,5 δισεκατομμυρίων ευρώ”.

“Συστημικός ο Βαρουφάκης”

Ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε ως συστημική επιλογή τον Γιάνη Βαρουφάκη και την απόφαση καθόδου στις εκλογές με το ΜεΡΑ 25. Μάλιστα, ανέφερε ότι ο στόχος του κόμματος Βαρουφάκη είναι η ανακοπή της ανατροπής και της νίκης του ΣΥΡΙΖΑ στις επικείμενες εκλογές. Τέλος, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε, στη ρύθμιση των 120 δόσεων, στα μέτρα για την ανακούφιση της μεσαίας τάξης, δηλώνοντας βέβαιος για νίκη του κόμματός του.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments