Πολιτική

Ντόρα Μπακογιάννη: Σιγά μη φοβηθώ τους ιμιτασιόν τρομοκράτες

Ντόρα Μπακογιάννη: Σιγά μη φοβηθώ τους ιμιτασιόν τρομοκράτες
Ντόρα Μπακογιάννη: «Δεν φοβήθηκα τους κανονικούς τρομοκράτες, υπάρχει περίπτωση να φοβηθώ τα αντίγραφα», τονίζει η βουλευτής της ΝΔ μετά τη χυδαία επίθεση στα γραφεία της στα Χανιά.

Ντόρα Μπακογιάννη: Άγνωστοι βανδάλισαν το κτίριο όπου στεγάζεται το πολιτικό γραφείο της βουλευτού της Νέας Δημοκρατίας στα Χανιά, γράφοντας χυδαία συνθήματα για τη δολοφονία του συζύγου της, Παύλου Μπακογιάννη, από τους τρομοκράτες της 17Ν. «Δεν επιτρέπεται η στοχοποίηση, ούτε η απειλή για βία. Δεν χωράνε στη Δημοκρατία μας τέτοιες πρακτικές. Δεν φοβήθηκα τους κανονικούς τρομοκράτες. Είναι δυνατόν να φοβηθώ τους ιμιτασιόν διαδόχους τους;», ανέφερε η Ντόρα Μπακογιάννη μετά την επίθεση που έγινε στο γραφείο της στα Χανιά.

Οι συνεργάτες της Ντόρας Μπακογιάννη αντίκρισαν στο ασανσέρ του κτιρίου συνθήματα όπως «Ντόρα, το ’89 έγινε μισή δουλειά» και «Ντόρα σε τσούζει της 17 το ούζι». Μάλιστα τα ίδια συνθήματα είχαν γράψει υποστηρικτές του Δημήτρη Κουφοντίνα στις 11 Μαΐου 2019 στο εκλογικό περίπτερο της Νέας Δημοκρατίας στα Ιωάννινα. Αναφερόμενη στο πρώτο σύνθημα η δουλευτής τόνισε χαρακτηριστικά πως «είναι βαθιά νυχτωμένοι αν πιστεύουν πως εγώ θα σταματήσω την πολιτική μου δραστηριότητα, γιατί ζωγράφισαν στον καθρέπτη απειλές».

«Έχουμε ξεφύγει. Έχουμε και στα Χανιά, αυτή τη δραστηριότητα την οποία μέχρι τώρα την είχαμε στην Αθήνα. Έχουμε ορισμένα παιδάκια που νομίζουν ότι μπορούν να το κάνουν αυτό… Εμένα με στεναχωρεί πολύ, το γεγονός ότι αυτά τα παιδάκια δεν έχουν ζήσει καν το ‘89. Δεν ξέρανε ποιος ήταν ο Μπακογιάννης, δεν ξέρανε ότι την ιστορία του Μπακογιάννη.

Ενός ανθρώπου που ξεκίνησε από τη Βελωτά Ευρυτανίας, περπατούσε τρεις ώρες για να πάει στο σχολείο, μπήκε πρώτος στη Νομική, αλλά έπρεπε να πάει στην Πάντειο γιατί δεν είχε λεφτά ο πατέρας του που ήταν παπάς να πληρώσει τη Νομική τότε και έγινε λιμενοφύλακας για να μπορεί ταυτόχρονα να σπουδάζει και να πληρώνει το φαΐ του. Πήγε στη Γερμανία, δούλεψε ως εργάτης για να γίνει μετά καθηγητής Πανεπιστημίου. Ένας άνθρωπος δημοκρατικός, από τα πρώτα ονόματα που έδωσαν μάχη κατά του φασισμού, και αυτά τα παιδάκια που δεν ξέρουν τίποτα για το Μπακογιάννη, έρχονται και μιλούν χυδαία για εκείνον. Αυτό με στεναχωρεί πάρα πολύ…» υπογράμμισε η Ντόρα Μπακογιάννη.

Ντόρα Μπακογιάννη: Προσκαλώ αυτούς που έγραψαν τα συνθήματα σε διάλογο

«Δεν ανησυχώ ότι θα μου κάνει τίποτα κανείς από δαύτους, γιατί για να μου κάνει κάτι, θα πρέπει να έχει το θάρρος να ‘ ρθει σε έναν διάλογο. Εγώ τους καλώ… Το καθημερινό μου πρόγραμμα είναι δημοσιευμένο. Τους καλώ να έρθουν σε ένα από τα καφενεία που θα πάω να κουβεντιάσουμε και να μου πουν, γιατί θεωρούν πως η δουλειά έγινε μισή.. Θα ήθελα να κάνω έναν διάλογο μαζί τους, να δω τι είναι αυτό που θέλουν, τι πιστεύουν εκείνοι, και τι είναι αυτό που πιστεύω εγώ μετά από τόσα χρόνια που έχω δώσει μάχες για την Δημοκρατία.

Γιατί σε τελική ανάλυση, εγώ ήμουν 14 ετών όταν με κλειδαμπαρώσανε μέσα και μου κάνανε την πρώτη ανάκριση…» συμπλήρωσε η βουλευτής της ΝΔ, καλώντας σε διάλογο αυτούς που έγραψαν τα χυδαία αυτά συνθήματα. Ανάλογη αντίδραση είχε και ο γιος της Κώστας Μπακογιάννης τον περασμένο Μάιο, όταν αντιεξουσιαστές βρέθηκαν έξω από την ταβέρνα όπου δειπνούσε ο νέος δήμαρχος Αθηναίων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments