Πολιτική

Εκλογές 2019: Το νέο προεκλογικό σποτ της Νέας Δημοκρατίας (vid)

Εκλογές 2019: Το νέο προεκλογικό σποτ της Νέας Δημοκρατίας (vid)
Εκλογές 2019: Στο νέο προεκλογικό σποτ της Νέας Δημοκρατίας αναφέρεται ότι "οι εργαζόμενοι θα είναι συμμέτοχοι στην ανάπτυξη".

Εκλογές 2019: Ακόμη ένα προεκλογικό σποτ από τη Νέα Δημοκρατία ενόψει των βουλευτικών εκλογών της 7ης ιουλίου. Με σύνθημα «η προστασία των εργαζομένων είναι δέσμευσή μας», το σποτ παρουσιάζει συνοπτικά τις θέσεις της Νέας Δημοκρατίας για τα εργασιακά δικαιώματα. Αυστηρούς ελέγχους στην αδήλωτη και ανασφάλιστη εργασία, στις καθυστερήσεις πληρωμών και στην εργασία εκτός νόμιμου ωραρίου αλλά και η ενθάρρυνση των επιχειρήσεων να προσφέρουν πρόσθετες παροχές σε εργαζόμενους, είναι οι βασικές θέσεις της ΝΔ που παρουσιάζονται στο σποτ.

  • Εκλογές 2019: Δείτε εδώ το προεκλογικό σποτ της Νέας Δημοκρατίας

Κυριάκος Μητσοτάκης: Οι πέντε δέσμες κοινωνικών μέτρων 

Πέντε δέσμες κοινωνικών μέτρων, που περιλαμβάνονται στο κυβερνητικό πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας και αποτελούν την απάντηση για την αναγέννηση της μεσαίας τάξης, παρουσίασε ο πρόεδρος της ΝΔ επισημαίνοντας πως αυτές αποτυπώνουν την αντίληψη που έχει για την Ελλάδα της επόμενης μέρας.

Νέα Δημοκρατία: Το σχέδιο του κόμματος για τα εργασιακά

Η Νέα Δημοκρατία αναφέρει σε ανακοίνωσή της ότι “το σχέδιό μας είναι να δημιουργήσουμε μια οικονομία με ισχυρή ανάπτυξη που θα δημιουργεί ευκαιρίες για όλους τους Έλληνες και καλές θέσεις εργασίας με υψηλές αποδοχές.

Πώς θα το κάνουμε αυτό;

  • Στηρίζουμε τις ιδιωτικές επενδύσεις που θα δημιουργήσουν πολλές νέες δουλειές. Για παράδειγμα, μόνο η επένδυση του Ελληνικού θα φέρει άμεσα 50.000 νέες θέσεις εργασίας.
  • Δημιουργούμε 43.000 νέες θέσεις εργασίας κάθε χρόνο από τις δημόσιες επενδύσεις που θα αναβαθμίσουν και τις υποδομές της χώρας.
  • Ενισχύουμε τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις μειώνοντας τους φόρους που πληρώνουν. Έτσι θα μπορούν και αυτές να προχωρήσουν σε προσλήψεις και επενδύσεις.
  • Καθιερώνουμε ειδικά κίνητρα για την προσέλκυση επενδύσεων
  • Μειώνουμε τη γραφειοκρατία θεσπίζοντας απλές και γρήγορες διαδικασίες για αδειοδότηση.
  • Ενισχύουμε το θεσμό πρακτικής άσκησης φοιτητών σε δημόσιους οργανισμούς και ιδιωτικές επιχειρήσεις, σε συναφή με τις σπουδές αντικείμενα.

Σε ποιους κλάδους θα γίνουν;

  • Στον τουρισμό και τη ναυτιλία 20-25 δις. ευρώ. Μόνο στον τουρισμό είναι κολλημένες σήμερα μεγάλες επενδύσεις ύψους 11 δις. ευρώ.
  • Στον πρωτογενή τομέα και τη μεταποίηση τροφίμων 15-20 δις. ευρώ.
  • Στην ενέργεια (ΑΠΕ, νέοι αγωγοί φυσικού αερίου κ.α.) και το περιβάλλον 9 δις. ευρώ.
  • Στην έρευνα και την τεχνολογική ανάπτυξη, την βιομηχανία
  • Στην αγορά κατοικίας, που συντηρεί εκατοντάδες επαγγέλματα. Με το ολοκληρωμένο σχέδιό μας (μείωση ΕΝΦΙΑ, έκπτωση φόρου για ενεργειακή, λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση των κτηρίων, ενίσχυση των προγραμμάτων golden visa και nom/dom, αναστολή ΦΠΑ και φόρου υπεραξίας για 3 έτη) εκτιμούμε ότι μπορεί να δημιουργηθούν 37.000 θέσεις εργασίας
  • Ο κατώτατος μισθός με τη ρήτρα ανάπτυξης που προβλέπουμε, θα φτάσει σε μια τριετία τα 730 ευρώ.

Διαβάστε εδώ αναλυτικά

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments