Πολιτική

Τουρκία: Σύλληψη 122 στρατιωτικών για επαφές με τον Φετουλάχ Γκιουλέν

Τουρκία: Σύλληψη 122 στρατιωτικών για επαφές με τον Φετουλάχ Γκιουλέν
Τουρκία: Έχουν περάσει τρία χρόνια από το αποτυχημένο πραξικόπημα, ωστόσο στη γείτονα χώρα συνεχίζονται οι διώξεις κατά ανθρώπων που φέρεται ότι σχετίζονται με τον Φετουλάχ Γκιουλέν.

Τουρκία: Οι Αρχές της χώρας διέταξαν νέο πογκρόμ συλλήψεων, με 122 αστυνομικούς να περνούν στα χέρια των δικαστών, καθώς θεωρήθηκαν ύποπτη για σχέσεις με δίκτυο που κατηγορείται από την κυβέρνηση Ερντογάν ότι βοήθησε στην αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος του Φετουλάχ Γκιουλέν, όπως ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων, Anadolu. Η κυβέρνηση συνεχίζει να κατηγορεί και να συνδέει τον Γκιουλέν με το αποτυχημένο πραξικόπημα, την ώρα που ο ιερωμένος που ζει στις ΗΠΑ, αρνείται κάθε ανάμιξη.

Όσο για τη σύλληψη των στρατιωτικών. Η αστυνομία κατάφερε να τους εντοπίσει έπειτα από επιχείρηση στην Κωνσταντινούπολη. Παράλληλα, δίκτυο των Αρχών συνεχίζει τις έρευνες στη Σμύρνη αλλά και την επαρχία του Ικονίου. Αξίζει να σημειωθεί ότι παρά το γεγονός πως έχουν περάσει τρία χρόνια από την απόπειρα που ήθελε να “ρίξει” τον Ερντογάν, ο κατάλογος των “θυμάτων” από τα αντίποινα του Τούρκου προέδρου (φυλακίσεις, προσαγωγές, απολύσεις και απομακρύνσεις από Δ.Υ), συνεχίζει να μεγαλώνει. Υπολογίζεται ότι περισσότεροι από 77.000 άνθρωποι έχουν φυλακισθεί και περιμένουν να δικασθούν, ενώ περίπου 150.000 εργαζόμενοι στις δημόσιες υπηρεσίες, τις ένοπλες δυνάμεις και αλλού έχουν παυθεί ή τεθεί σε διαθεσιμότητα στο πλαίσιο της καταστολής.

Την ίδια ώρα, αρκετές οργανώσεις προάσπισης ανθρωπίνων δικαιωμάτων, κυρίως από την Ευρωπαϊκή Ένωση, επισημαίνουν ότι οι ενέργειες στις οποίες προβαίνει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μετά το πραξικόπημα, δεν είναι παρά προσπάθειες για “κουκούλωμα” της πραγματικής πρόθεσής του, για τη φίμωση όσων διαφωνούν με τις πρακτικές τους. Από την πλευρά της, η κυβέρνηση υποστηρίζει πως τα μέτρα ασφαλείας είναι απαραίτητα λόγω της σοβαρότητας της απειλής που αντιμετωπίζει η Τουρκία και έχει υποσχεθεί πως θα εξαφανίσει το δίκτυο του Γκιουλέν από τη χώρα.

Η αστυνομία με έδρα τη Σμύρνη αναζητεί 42 υπόπτους εκεί και σε 17 άλλες επαρχίες, μετέδωσε το Ανατολή. Οι αρχές πιστεύουν πως μέλη του δικτύου Γκιουλέν χρησιμοποιούσαν καρτοτηλέφωνα για να έρθουν σε επαφή με τους υπόπτους, πρόσθεσε το πρακτορείο.

Οι αρχές στο Ικόνιο αναζητούν εκεί και σε άλλες 25 επαρχίες άλλους 40 υπόπτους, ανάμεσα στους οποίους στρατιώτες εν ενεργεία, μετέδωσε το Ανατολή. Από την εισαγγελία της Κωνσταντινούπολης ανακοινώθηκε πως άλλοι 40 ύποπτοι, ανάμεσά τους υψηλόβαθμοι στρατιωτικοί, αναζητούνται στην πόλη και σε άλλες 14 επαρχίες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments