Ελλάδα

Σεισμός τώρα: Σκορδίλης και Λέκκας μίλησαν για τη δόνηση

Σεισμός τώρα: Σκορδίλης και Λέκκας μίλησαν για τη δόνηση
Σεισμός τώρα: Τι ανέφεραν οι σεισμολόγοι Μανώλης Σκορδίλης και Ευθύμης Λέκκας για τη δόνηση που ταρακούνησε την Αττική.

Σεισμός τώρα: Οι καθηγητές σεισμολογίας, Μανώλης Σκορδίλης και Ευθύμης Λέκκας, αναφέρθηκαν για τον σεισμό που ταρακούνησε την Αττική το μεσημέρι της Παρασκευής. Ο μεν Μανώλης Σκορδίλης, μίλησε στην ΕΡΤ και τόνισε ότι η μεταφυσική ακολουθία είναι σε εξέλιξη, πράγμα φυσικό, ενώ έχουν καταγραφεί μετασεισμοί μικρότεροι των 4R. Συγκεκριμένα, ο Μανώλης Σκορδίλης, καθηγητής σεισμολογίας στο ινστιτούτο της Θεσσαλονίκης, ανέφερε σχετικά: “Δεν μπορούμε να κάνουμε καμία εκτίμηση για το εάν είναι ο κύριος σεισμός, δεν έχουμε αρκετά δεδομένα. Οι σεισμολόγοι περιμένουν πληροφορίες από τους μετασεισμούς για να κάνουν τις εκτιμήσεις τους. Προφανώς υπάρχει κάποιο σεισμικό ρήγμα που τον προκάλεσε, το εάν μπορεί αν διεγείρει γειτονικά ρήγματα, νομίζω είναι απίθανο, είναι μικρός για να κάνει κάτι τέτοιο¨.

Παρόμοια άποψη είχε και ο καθηγητής Ευθύμης Λέκκας, μιλώντας στο ΑΠΕ. Ο κ. Ευθύμης Λέκκας, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, διευκρίνισε ότι δεν έχει εξακριβωθεί ακόμα το ρήγμα που τον προκάλεσε. Ακόμη δεν είναι γνωστό εάν προέρχεται από το ίδιο ρήγμα που προκάλεσε τον φονικό σεισμό του 1999 ή από κάποιο παρακλάδι αυτού. Παράλληλα, ο κύριος Λέκκας τόνισε ότι θα πρέπει οι πολίτες για τις επόμενες ώρες να είναι ήρεμοι, ενώ επισήμανε ότι οι επιστήμονες παρακολουθούν τη μετασεισμική δραστηριότητα μέχρι να βεβαιωθούν εάν ήταν ο κύριος σεισμός.

Σεισμός στην Αθήνα: Η στιγμή της δόνησης στο στούντιο του ΣΚΑΪ

Η ώρα ήταν 14.13 το μεσημέρι και στον ΣΚΑΙ βρισκόταν σε εξέλιξη το μεσημεριανό δελτίο. Ο ισχυρός σεισμός διέκοψε την κανονική ροή του προγράμματος στο κανάλι του Φαλήρου. Ο παρουσιαστής Απόστολος Μαγγηριάδης ταραγμένος ενημέρωσε το τηλεοπτικό κοινό ότι μόλις έγινε δυνατός σεισμός. Ακόμη δεν υπήρχαν πληροφορίες για το μέγεθός του.

Δείτε τη στιγμή που κουνήθηκε το στούντιο του ΣΚΑΪ:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments