Πολιτική

Γιώργος Γεραπετρίτης: “Το νομοσχέδιο θα καταργήσει μεγάλα κομμάτια της γραφειοκρατίας”

Γιώργος Γεραπετρίτης: “Το νομοσχέδιο θα καταργήσει μεγάλα κομμάτια της γραφειοκρατίας”
Γιώργος Γεραπετρίτης: Ο Υπουργός Επικρατείας ανέλυσε τις αλλαγές που θα φέρει στην κεντρική διοίκηση το νέο νομοσχέδιο για το επιτελικό κράτος.

Γιώργος Γεραπετρίτης: Ο Υπουργός Επικρατείας παραχώρησε συνέντευξη στη “Βραδυνή της Κυριακής”, αναλύοντας διεξοδικά τις αλλαγές που θα φέρει το νέο νομοσχέδιο για το επιτελικό κράτος. Ουσιαστικά, ο υπουργός τονίζει ότι η βασική αλλαγή θα αφορά τη μεταφορά μεγάλου κομματιού ύλης στην υπηρεσιακή διοίκηση, ούτως ώστε να γίνει ένα βήμα για την καταπολέμηση της γραφειοκρατίας και της διαφθοράς.

Συγκεκριμένα, ανέφερε τα εξής για το θέμα: “Όλες οι ατομικές πράξεις θα μεταφερθούν στη Διοίκηση. Δεν θα χρειάζεται, πλέον, να φτάσουμε στο επίπεδο του υπουργού για να πάρουμε μια απλή άδεια. Και αυτό καταπολεμά και γραφειοκρατία, και διαφθορά”.

Παράλληλα, τόνισε πως το νομοσχέδιο θα εισάγει: “λειτουργικές και απλές δομές. Καταργούμε τα μεγάλα κομμάτια γραφειοκρατίας, κάνουμε συγχωνεύεις δομών και υπάγουμε άλλες δομές σε μια ενιαία εποπτεία, έτσι ώστε να μπορέσει να λειτουργήσει. Και μάλιστα στη βάση ενός κεντρικού ηλεκτρονικού συστήματος που θα συντονίζει. Φροντίζουμε έτσι ώστε και οργανικά, και λειτουργικά να μπορέσει το σύστημα να λειτουργήσει”.

Ο κ. Γεραπετρίτης κατέστησε σαφές ότι από εδώ και στο εξής θα πρέπει: “να εγκαταλείψουμε τη λογική ότι ορισμένα πράγματα δεν γίνονται στην Ελλάδα“, φέρνοντας ως παράδειγμα τη λειτουργία του εσθονικού κράτους: “Δεν γίνεται να έχει η Εσθονία ένα κεντρικό ηλεκτρονικό σύστημα και να μην έχουμε εμείς. Άρα, από κάπου πρέπει να ξεκινήσει ο εκσυγχρονισμός του Κράτους Και θεωρούμε ότι αυτό θα είναι ένα μεγάλο βήμα”.

Σχετικά με την υπό σύσταση Εθνική Αρχή Διαφάνειας, ο υπουργός Επικρατείας σημειώνει ότι το βασικό χαρακτηριστικό της είναι ότι αποπολιτικοποιείται, ενώ όλοι οι μηχανισμοί της θα βρίσκονται σε μια ενιαία δομή, έτσι ώστε «και οικονομία κλίμακος να υπάρχει, και να μην υπάρχουν συναρμοδιότητες».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments