Πολιτική

Κώστας Καραμανλής: Άστοχη η έκφραση “αποβράσματα”

Κώστας Καραμανλής: Άστοχη η έκφραση “αποβράσματα”
Κώστας Καραμανλής: Ο υπουργός μεταφορών και υποδομών παραδέχτηκε πως οι δηλώσεις του για όσους μπαίνουν στο μετρό χωρίς εισιτήριο, ήταν άστοχη.

Κώστας Καραμανλής: Ο υπουργός μεταφορών και υποδομών εξελίχθηκε σε πρόσωπο της ημέρας. Ο υπουργός παραχώρησε συνέντευξη και κλήθηκε να απαντήσει για όσους μπαίνουν στο μετρό χωρίς εισιτήριο. Ο Κώστας Καραμανλής τόνισε πως όσοι μπαίνουν παράνομα στα ΜΜΜ θα πρέπει να αισθάνονται αποβράσματα και αυτό είναι αρκετό για να τους οδηγήσει στο να αγοράσουν εισιτήριο όπως οι υπόλοιποι.

“Αυτό που σκεφτόμαστε να κάνουμε, είναι κάτι το οποίο έχει συμβεί στη Γαλλία και την Αμερική, είναι να υπάρξει μια πολύ μεγάλη διαφημιστική καμπάνια για τους λεγόμενους τζαμπατζήδες. Το ζήτημα δεν είναι να έρθω εγώ να σε πιάσω, το ζήτημα είναι ότι ο ίδιος ο άνθρωπος που κάνει αυτή την πράξη πρέπει να νιώθει ως απόβρασμα της κοινωνίας. Δεν είναι δυνατόν να μπαίνουμε τζάμπα στο Μετρό”, ήταν η δήλωση που σήκωσε θύελλα αντιδράσεων.

Κώστας Καραμανλής: Παίρνει πίσω τη δήλωση περί “αποβρασμάτων”

Μετά τον σάλο που προκλήθηκε από την δήλωση του ο Κώστας Καραμανλής αναγκάστηκε να ανασκευάσει τα όσα είπε. Συγκεκριμένα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook τόνισε ότι ο χαρακτηρισμός του ήταν άστοχος, ωστόσο επέμεινε ότι πρέπει να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα των Μέσων Μαζικής μεταφοράς.

«Χτες, μιλώντας για όσους, χωρίς να δικαιούνται δωρεάν μετακίνησης με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, επιλέγουν να μην πληρώνουν εισιτήριο, είπα ότι πρώτα απ’ όλα οι ίδιοι πρέπει να καταλάβουν ότι αυτό που κάνουν είναι λάθος. Προφανώς το ότι πρέπει να νιώθουν «αποβράσματα» είναι μια λανθασμένη και άστοχη έκφραση, που ειπώθηκε στη ρύμη του λόγου. Για να το ξεκαθαρίσουμε, λοιπόν, σε καμία περίπτωση δεν πιστεύω ότι όποιος δεν πληρώνει εισιτήριο είναι «απόβρασμα», ούτε ότι πρέπει να νιώθει έτσι.

Πιστεύω όμως ότι το να διασφαλίσουμε τη βιωσιμότητα των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς είναι στο χέρι της κοινωνίας μας. Το να μπορείς να πληρώσεις το εισιτήριο αλλά να μπαίνεις τζάμπα, είναι μια συμπεριφορά που βλάπτει την κοινωνία μας και τελικά κι εσένα τον ίδιον. Αυτό πιστεύω κι αυτό θέλω να βοηθήσουμε να καταλάβουν όλοι οι συμπολίτες μας. Αν το πετύχουμε, θα είναι πολύ σημαντικότερο από οποιαδήποτε κατασταλτική πολιτική», ήταν η τοποθέτηση του.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments