Πολιτική

Κυριάκος Μητσοτάκης: “Δεν πρέπει να εφησυχάζουμε”

Κυριάκος Μητσοτάκης: “Δεν πρέπει να εφησυχάζουμε”
Κυριάκος Μητσοτάκης: Ο πρωθυπουργός έφτασε στην Εύβοια λίγο μετά τη μία. Οι πρώτες του δηλώσεις από το μέτωπο της πυρκαγιάς.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Ο πρωθυπουργός έφτασε στην Εύβοια λίγο μετά τη μία. Ο κ. Μητσοτάκης ενημερώθηκε για την κατάσταση από τα στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος και της Γενικής  Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στο κινητό Συντονιστικό Κέντρο της Πυροσβεστικής, «Όλυμπος». “Να πως ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όσους συμβάλλουν σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια. Τα πράγματα πηγαίνουν καλά αλλά δεν μπορεί να υπάρχει κανένας εφησυχασμός. Τέτοια φαινόμενα δυστυχώς θα έχουμε και στο μέλλον. Οφείλουμε σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο να είμαστε όσο το δυνατόν πιο έτοιμοι”. Και συνέχισε λέγοντας:

“Σύντομα θα αρχίσει το δύσκολο έργο της καταγραφής της έκτασης της ζημιάς. Έχω ήδη ζητήσει να υπάρξει άμεση αποτύπωση για να αποζημιωθούν από τον ΕΛΓΑ οι αγρότες που υπέστησαν καταστροφές στην περιουσία τους. Η Πολιτική Προστασία είναι μεγάλο στοίχημα για την κυβέρνησή μας, πρώτο μέλημα η προστασία της ανθρώπινης ζωής και μετά των περιουσιών. Η κυβέρνηση θα αξιοποιήσει το επόμενο διάστημα για να κάνει δραστικές παρεμβάσεις στον τρόπο λειτουργίας της Πολιτικής Προστασίας”.

To απόγευμα της Τρίτης, ο πρωθυπουργός είχε μεταβεί στο  Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος, προκειμένου να ενημερωθεί για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς στις Μεσσαπίες Εύβοιας. Στο Συντονιστικό της Πυροσβεστικής τον υποδέχθηκε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Ο πρωθυπουργός αρχικά έσπευσε να ευχαριστήσει όλους όσους δίνουν σκληρή μάχη για την κατάσβεση της πυρκαγιάς, στις πρώτες του δηλώσεις από το Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος: «Ένα μεγάλο ευχαριστώ στις γυναίκες και στους άνδρες του Πυροσβεστικού Σώματος, της Πολιτικής Προστασίας, της τοπικής αυτοδιοίκησης, που και σήμερα δίνουν μια μεγάλη μάχη κόντρα σε μια πολύ δύσκολη πυρκαγιά».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments