Τεχνολογία

Η απίστευτη συσκευή που επινόησε ο ιδρυτής του Facebook

Η απίστευτη συσκευή που επινόησε ο ιδρυτής του Facebook
Ένας ξύλινος κύβος για το κομοδίνο που απευθύνεται κυρίως στις μαμάδες

Ο ιδρυτής του Facebook, Mark Zuckerberg αποφάσισε να κατασκευάσει μία πρωτότυπη συσκευή προκειμένου τα στάδια του ύπνου της γυναίκας του, Priscilla Chan και μητέρας των δύο μικρών παιδιών του. Η συσκευή αυτή είναι σχεδιασμένη να αντικαταστήσει τα κοινά ξυπνητήρια.

Ο λόγος για το «Sleep Box» ή Zucklight όπως λέγεται επίσημα, μια ξύλινη συσκευή που απευθύνεται κατά κύριο λόγο στις μαμάδες και τις ειδοποιεί για το αν έχει έρθει η ώρα να ξυπνήσουν χωρίς ενοχλητικούς ήχους αλλά εκπέμποντας ένα ελαφρύ χρωματιστό φως με βάση τις ρυθμίσεις που θα ορίσουν και τις ανάγκες των παιδιών.

Μάλιστα η έμπνευση για την δημιουργία της συσκευής ήταν η γυναίκα του Priscilla όπως έγραψε ο ίδιος στο Instagram «Το να είσαι μάνα είναι πολύ δύσκολο και από τη στιγμή που έχουμε μικρά παιδιά, η Priscilla δυσκολεύεται πολύ στον ύπνο τη νύχτα. Ξυπνά και τσεκάρει αν τα παιδιά έχουν σηκωθεί και μετά, με το άγχος του χρόνου που περνάει, δυσκολεύεται να ξανακοιμηθεί»

Ο κύβος δεν είναι κατασκευασμένος για να σε ξυπνά. Όταν εκπέμπει φως σου δίνει σήμα ότι ήρθε η ώρα να σηκωθείς. Όταν δεν φωτίζει, σημαίνει ότι μπορείς να επιστρέψεις στο κρεβάτι και να απολαύσεις τον ύπνο σου. «Κατασκευάζοντας μια συσκευή για να βοηθήσω τη γυναίκα μου να κοιμηθεί είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να της δείξω την αγάπη και την αφοσίωσή μου» δηλώνει ο Μαρκ.

To Zucklight έχει είδη μπει σε διαδικασία παραγωγής αφού εγκρίθηκε από το kickstarter. Μάλιστα αν και ζητούσε 5.000 δολάρια από τους χρήστες του Kickstarter για να εγκριθεί τελικά μάζεψε πάνω από 280.000 δολάρια.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments