Ελλάδα

Δίκη Χρυσής Αυγής: «Να βοηθήσω ήθελα», ανέφερε ο κατηγορούμενος για την επίθεση στους αφισοκολλητές του ΠΑΜΕ

Δίκη Χρυσής Αυγής: «Να βοηθήσω ήθελα», ανέφερε ο κατηγορούμενος για την επίθεση στους αφισοκολλητές του ΠΑΜΕ
Δίκη Χρυσής Αυγής: Ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι ήθελε να κατευνάσει τα πνεύματα και να ρίξει τους τόνους μεταξύ των δυο εμπλεκόμενων πλευρών.

Δίκη Χρυσής Αυγής: Κατά τη διάρκεια της απολογίας του στη δίκη της Χρυσής Αυγής, ο Χ. Χατζηδάκης, ο οποίος κατηγορείται για την επίθεση στους αφισοκολλητές του ΠΑΜΕ στο Πέραμα το 2013, απέδωσε την παρουσία του στο σημείο στις… καλές του προθέσεις. Όπως ανέφερε στο δικαστήριο, ο ίδιος είχε σκοπό να κατευνάσει τα πνεύματα και να να ρίξει τους τόνους μεταξύ των δυο εμπλεκόμενων πλευρών. Ο κατηγορούμενος, εργαζόμενος στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος, μίλησε μάλιστα για «εργατική αλληλεγγύη» που τον συνέδεε με ένα από τα θύματα της επίθεσης τον Σωτ. Πουλικόγιαννη.

Ο ισχυρισμός του αυτός έφερε και την αντίδραση της προέδρου της έδρας, η οποία επισήμανε στον κατηγορούμενο: «Αν είναι οι σχέσεις σας τόσο καλές, δεν μπορεί να εξηγηθεί η παρουσία σας στο σημείο. Εσείς μιλάτε για τον Πουλικόγιαννη και τους υπόλοιπους με τα καλύτερα λόγια. Αυτά που λέτε δεν συνηγορούν με το ότι ήσασταν στο δρόμο. Λέτε «φίλος», λέτε «αγαστή συνεργασία»…», ανέφερε η πρόεδρος του δικαστηρίου αναφερόμενη στον κατηγορούμενο.

Από την μεριά του ο κατηγορούμενος απάντησε πως «Αυτό πληρώνω. Επικράτησε η πολιτική τους βούληση». Στη συνέχεια ο ίδιος αναφέρθηκε στα γεγονότα της επίθεσης και τόνισε στην απολογία του πως βγήκε μπροστά γιατί φοβήθηκε μην δημιουργηθούν επεισόδια. «Αυτή την πρωτοβουλία πήρα και αυτή με έμπλεξε. Αν είχα φύγει, θα είχα γλιτώσει», είπε χαρακτηριστικά.

Τέλος, απαντώντας σε ερωτήσεις για το τηλεφώνημα που είχε ο ίδιος μετά την επίθεση με τον Ι. Λαγό, είπε: «Μιλήσαμε για να δει αν είμαι καλά, γιατί είχα χτυπήσει. Είχαμε μιλήσει και στο παρελθόν για δουλειές στα γραφεία. Με είπε αν πρέπει να πάω στο νοσοκομείο να προσέξω μην είναι εκεί οι άλλοι και συνεχιστεί ο τσακωμός, αλλά εγώ δεν ήθελα να πάω. Δεν ξέρω αν με πήρε εκείνος τηλεφωνο ή εγώ, ούτε πως έμαθε ότι χτύπησα».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Διαβάστε Eπίσης