Αθλητισμός

Αργεντινή – Ισπανία 75-95

Αργεντινή – Ισπανία 75-95
Αργεντινή - Ισπανία: Με εξαιρετικό μπάσκετ, "μυαλωμένη" άμυνα και συνεισφορά απ' όλα της τα όπλα, η "φούρια ρόχα" έκανε πάρτι απέναντι στη συγκινητική Αργεντινή, ανεβαίνοντας στην κορυφή του κόσμου.

Αργεντινή – Ισπανία: Με εξαιρετικό μπάσκετ, “μυαλωμένη” άμυνα και συνεισφορά απ’ όλα της τα όπλα, η “φούρια ρόχα” έκανε πάρτι απέναντι στη συγκινητική Αργεντινή, ανεβαίνοντας στην κορυφή του κόσμου. Αν και οι παίκτες του Σκαριόλο προήλθαν από έναν ημιτελικό – θρίλερ, με δύο παρατάσεις, απέδειξαν ότι έχουν το μέταλλο του νικητή (κατακτώντας ακόμη μία πρωτιά, στη σούμα των περίπου δύο δεκαετιών κυριαρχίας), αλλά και τον τρόπο, “σβήνοντας” τα δύο μεγάλα “όπλα” της Αργεντινής, τον Λουίς Σκόλα και τον Φακούντο Καμπάτσο.

Η Αργεντινή έμεινε στο ματς για… ένα δεκάλεπτο, απαντώντας στο αρχικό σερί των Ισπανών (13-14), αλλά στη συνέχεια, η “ρόχα” ξέφυγε, διατηρώντας σταθερά διψήφιο προβάδισμα μέχρι το ημίχρονο. Ως τότε, ο Καμπάτσο σκόραρε από βολές, όπως και ο Σκόλα, ενώ στον αντίποδα, ο Σκαριόλο έβλεπε ακόμη και τους… παγκίτες να του δίνουν λύσεις και πόντους. Με την άμυνα να σφίγγει και τα αστέρια να βρίσκουν ρυθμό, οι Ισπανοί μετέτρεψαν το δεύτερο ημίχρονο σε παράσταση για έναν ρόλο.

Το +19 στα τέλη του τρίτου δεκαλέπτου και το τελικό +20, πιστοποίησαν τη διαφορά που υπήρχε μεταξύ των δύο ρόστερ. Από τη μία μεριά, η Ισπανία έδειξε ότι έχει το know how για τέτοια ματς, πραγματοποιώντας εμφάνιση εφάμιλλη του τελικού του 2006 στην Σαϊτάμα, απέναντι στην Εθνική μας Ομάδα. Από την άλλη πλευρά, η συγκινητική Αργεντινή το πάλεψε, κατέθεσε και την ψυχή της, αλλά δεν μπορούσε να ακολουθήσει τον ρυθμό των τροπαιούχων, κρατώντας το πολύ τιμητικό, ασημένιο μετάλλιο.

Για την Ισπανία, σπουδαία εμφάνιση πραγματοποίησε ο Ρίκι Ρούμπιο (20π), έχοντας στο πλευρό του τον Γιουλ (15π) και την τετράδα των Γκασόλ, Ρούντι και αφών Ερνανγκόμεζ (όλοι από 11 πόντους). Για τους ηττημένους, το δίδυμο Ντεκ και Λαπροβίτολα (24 και 17π) βγήκε μπροστά.

Τα δεκάλεπτα: 14-23, 31-43, 47-66, 95-75

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments