Πολιτική

Κυριάκος Μητσοτάκης: Ακυρώθηκε η συνάντηση με τον Ντόναλντ Τραμπ

Κυριάκος Μητσοτάκης: Ακυρώθηκε η συνάντηση με τον Ντόναλντ Τραμπ
Κυριάκος Μητσοτάκης: Oι δύο πλευρές βρίσκονται σε συνεννόηση για να βρεθούν διαθέσιμες ώρες ώστε να γίνει η συνάντηση την Τετάρτη.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Την ακύρωση της προγραμματισμένης συνάντησης του Ντόναλντ Τραμπ με τον πρωθυπουργό ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος, μετά τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις στις ΗΠΑ και την ανακοίνωση της Νάνσι Πελόζι για έρευνα που αφορά «προδοσία» του Ρεπουμπλικανού προέδρου.

Είναι άγνωστο προς το παρόν αν θα οριστεί εκ νέου συνάντηση του Αμερικανού προέδρου με τον Έλληνα πρωθυπουργό. Ωστόσο, σύμφωνα με πηγές από την ελληνική αποστολή, το ενδεχόμενο να οριστεί νέο ραντεβού παραμένει ανοιχτό, ενώ η αμερικανική πλευρά ζήτησε από τους Έλληνες να φροντίσουν για ευελιξία στο πρόγραμμα του Έλληνα πρωθυπουργού την Τετάρτη. Μία πιθανή ώρα για ενδεχόμενη ανανέωση της συνάντησης Τραμπ – Μητσοτάκη, είναι στις 11 το βράδυ, ώρα Ελλάδας.

Πάντως η εκδήλωση στην Αστόρια όπου ο πρωθυπουργός θα μιλήσει στην ελληνική ομογένεια στις 7:30 ώρα Νέας Υόρκης θα γίνει κανονικά.  Επίσης ο πρωθυπουργός την Τετάρτη το απόγευμα θα έχει γεύμα με τον υπουργό Εμπορίου Γουίλμπορ Ρος και αμερικανούς επενδυτές. Νωρίτερα ο πρωθυπουργός θα παραβρεθεί στο Global Business Forum του Bloomberg, όπου συμμετέχουν πολιτικοί και επιχειρηματίες ενώ θα παραχωρήσει και συνέντευξη.

Το πρόγραμμα του πρωθυπουργού πάντως θα ξεκινήσει με την συνάντησή του το πρωί με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στις 9:45 τοπική ώρα  (16:45 ώρα Ελλάδος).  Τέλος σήμερα ο κ. Μητσοτάκης είχε ολιγόλεπτη συνάντηση στα όρθια με τον πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments