Τεχνολογία

Προσοχή: Έτσι μπορεί ο εργοδότης σου να διαβάζει τα e-mail σου

Προσοχή: Έτσι μπορεί ο εργοδότης σου να διαβάζει τα e-mail σου
Δείτε πως μπορεί ο εργοδότης σας να διαβάζει τα e-mail σας χωρίς να το καταλάβετε.

Ιδιαιτέρως προσεκτικοί θα πρέπει να είναι όσοι εργάζονται σε κάποια εταιρεία που χρησιμοποιεί την πληρωμένη έκδοση του G Suite της Google και τα προϊόντα που αυτή παρέχει, όπως το Gmail, τα Docs, το Drive, το Calendar κλπ. Κι αυτό γιατί η εταιρεία στην οποία εργάζονται έχει πλήρη πρόσβαση σε όλα όσα κάνεις σε αυτές τις πλατφόρμες, συμπεριλαμβανομένων ακόμα και των draft email σου.

Τουλάχιστον, αυτό αναφέρει ο πρώην εργαζόμενος στην Google, Martin Shelton, ο οποίος σε ένα μακροσκελές blog post του, αναφέρεται σε όλους τους τρόπους που η εταιρεία μπορεί να διαχειριστεί τα δεδομένα σου. Σύμφωνα με τον Martin λοιπόν, η ίδια η Google μπορεί να έχει πρόσβαση σε όλα σου τα αρχεία και να τα παραδώσει στην κυβέρνηση εφόσον αυτά ζητηθούν, ενώ, ανάλογα με την έκδοση του G Suite που χρησιμοποιηθεί η κάθε εταιρεία, οι προϊστάμενοί σου μπορούν να παρακολουθούν τις ενέργειές σου μέσα στο εργαλείο.

Σύμφωνα με με τους όρους χρήσης του G Suite άλλωστε: «ο διαχειριστής έχει πρόσβαση σε όλα τα αρχεία που αποθηκεύεις στον λογαριασμό, του mail σου συμπεριλαμβανόμενου», ενώ μπορεί να γνωρίζει και όλα τα αρχεία που έχεις ανοίξει. Ωστόσο, η πληροφορία που αναφέρει ο Martin Shelton, σχετικά με τα draft είναι κάτι μέχρι στιγμής άγνωστο και κάτι που πρέπει να επιστήσει την προσοχή αρκετών όσον αφορά το πως χρησιμοποιούν μια εταιρική πλατφόρμα.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments