Κόσμος

Τσέρνομπιλ: Η Ουκρανία ανοίγει την αίθουσα ελέγχου για το κοινό

Τσέρνομπιλ: Η Ουκρανία ανοίγει την αίθουσα ελέγχου για το κοινό
Τσέρνομπιλ: Η Ουκρανία πήρε την απόφαση να ανοίξει για το κοινό την αίθουσα ελέγχου που έγινε το μοιραίο ατύχημα.

Τσέρνομπιλ: Οι άνθρωποι θέλουν να ταξιδεύουν και να βρίσκονται σε μέρη που έχει γραφεί ιστορία. Ένα από τα γεγονότα που σημάδεψαν την ανθρωπότητα τα τελευταία χρόνια είναι το ατύχημα στην μικρή πόλη της Ουκρανίας. Η πυρηνική έκρηξη προκάλεσε τον θάνατο 28 ατόμων και είχε σοβαρές επιπτώσεις για όλη την Ευρώπη. Από τότε μέχρι και σήμερα η περιοχή είναι έρημο τοπίο καθώς τα επίπεδα ραδιενέργειας δεν επιτρέπουν την κατοίκηση της.

Τον τελευταίο καιρό το Τσέρνομπιλ και η ιστορία του είδαν και πάλι το φως της δημοσιότητας. Αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην τηλεοπτική σειρά που κυκλοφόρησε από την HBO. Η σειρά έκανε γνωστό το ατύχημα και σε άτομα νεαρότερης ηλικίας που είχαν την ευκαιρία να μάθουν πολλές λεπτομέρειες. Η μεταφορά της ιστορίας στην οθόνη ήταν τόσο καλή, που έκανε τους ανθρώπους που έχουν ζήσει την καταστροφή να μιλάνε με θετικά λόγια για το πόσο πιστή έμεινε στα γεγονότα.

Τσέρνομπιλ: Ανοίγει και πάλι τις πόρτες του

Πριν λίγο καιρό κάποιοι Instagramers έκαναν ταξίδι στην πόλη του Τσέρνομπιλ για να βγάλουν μια φωτογραφία στην περιοχή. Τότε είχε γίνει μεγάλη κουβέντα για το κατά πόσο είναι καλό για τον άνθρωπο να βρίσκεται σε μια περιοχή με τόσο μεγάλα επίπεδα ραδιενέργειας. Ωστόσο λίγους μήνες αργότερα η Ουκρανία είναι έτοιμη να ανοίξει τις πόρτες για τον “σκοτεινό τουρισμό”. Η ουκρανική κυβέρνηση είχε προαναγγείλει το άνοιγμα της αίθουσας στο κοινό, πλέον όμως, η υπόσχεση υλοποιείται.

Υπογραμμίζεται πως οι επισκέπτες θα έχουν στη διάθεσή τους μόνο λίγα λεπτά, καθώς περαιτέρω παραμονή τους στο σημείο μπορεί να τους εκθέσει σε σοβαρότατους κινδύνους. Οι τολμηροί που θα αποφασίσουν να κάνουν την ξενάγηση στην αίθουσα ελέγχου, θα φορούν ειδικές προστατευτικές στολές και κατά την είσοδο και έξοδο από τον χώρο θα ελεγχθούν τα επίπεδα ραδιενέργειας στο σώμα τους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments