Διεθνή

Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν: “Οι ΗΠΑ πρέπει να μας παραδώσουν τον επικεφαλής των Κούρδων”

Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν: “Οι ΗΠΑ πρέπει να μας παραδώσουν τον επικεφαλής των Κούρδων”
Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν: Ο πρόεδρος της Τουρκίας απαιτεί από τις ΗΠΑ την παράδοση του επικεφαλής των συριακών κουρδικών δυνάμεων, Μαζλούμ Αμπντί.

Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν:Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απαίτησε χθες Πέμπτη οι ΗΠΑ να παραδώσουν στη χώρα του τον επικεφαλής των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων, κουρδοαραβική συμμαχία η βασική συνιστώσα της οποίας είναι η κουρδική πολιτοφυλακή Μονάδες Προστασίας του Λαού – τον οποίο αποκάλεσε «τρομοκράτη». Πρόκειται για τον Μαζλούμ Άμπντι, οι δυνάμεις υπό τη διοίκηση του οποίου αποτέλεσαν την αιχμή του δόρατος στον αγώνα εναντίον της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος και αποτελούν τον de facto στρατό της αυτόνομης περιοχής των Κούρδων της Συρίας, που μοιάζει να πνέει τα λοίσθια. Ερντογάν: «Θα συντρίψουμε τους εναπομείναντες Κούρδους μαχητές στη “ζώνη ασφαλείας” στη Συρία».

«Η Αμερική πρέπει να μας παραδώσει αυτόν τον άνδρα με το ψευδώνυμο Μαζλούμ, είναι ένας τρομοκράτης που καταζητείται και έχει εκδοθεί σε βάρος του «κόκκινη ειδοποίηση» της Interpol», είπε ο Ερντογάν κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στο τουρκικό κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο TRT. Μια ομάδα Αμερικανών Γερουσιαστών προέτρεψε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα το Στέιτ Ντιπάρτμεντ να δώσει το ταχύτερο βίζα στον Μαζλούμ Άμπντι, προκειμένου να μπορέσει να πάει στις ΗΠΑ και να συζητήσει με αξιωματούχους για την κατάσταση στη Συρία.

Παράλληλα ο Τούρκος πρόεδρος αναφέρθηκε και στην τήρηση της εκεχειρίας περιμένοντας από τις ΗΠΑ να αδειάσουν πλήρως από Μανμπίτς, καθώς σε αντίθετη περίπτωση ο τουρκικός στρατός θα επιστρέψει στις επιχειρήσεις του στην περιοχή. «Εμείς μετατρέψαμε τον διάδρομο τρομοκρατίας, σε διάδρομο ειρήνης», είπε και πρόσθεσε: «Περιμένουμε ακόμη μία εβδομάδα. Όταν λήξουν οι 150 ώρες, τότε θα ξεκινήσει για τις δυνάμεις μας η περίοδος να αναλάβουν δράση. Και μετά σε ανατολή και δύση και οι δύο πλευρές θα πραγματοποιούμε περιπολίες. Υπάρχει εκεί και το Μανμπίτς. Είχαν πει ότι θα άδειαζαν το Μανμπίτς μέσα σε 90 ημέρες. Οι ΗΠΑ που το είπαν, δεν το έκαναν».

Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν: “Ο Τραμπ μου έχει συμπεριφερθεί ειλικρινά μέχρι σήμερα”

Ακολούθως ο ισχυρός άνδρας της Τουρκίας αναφέρθηκε στις σχέσεις του με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ τονίζοντας λίγες ημέρες πριν την μεταξύ τους συνάντηση πως υπάρχει μεταξύ τους ειλικρίνεια. «Μου έχει συμπεριφερθεί ειλικρινά μέχρι σήμερα» τόνισε χαρακτηριστικά ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Στις 7 Νοεμβίου οι δυο τους θα συναντηθούν στις ΗΠΑ, συζητώντας εκεί όλα όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα στη Συρία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments