Διεθνή

Ρωσία: Η διαφύλαξη της ειρήνης στη Συρία δεν είναι εύκολη – Δύσκολη η συνεργασία με την Τουρκία

Ρωσία: Η διαφύλαξη της ειρήνης στη Συρία δεν είναι εύκολη – Δύσκολη η συνεργασία με την Τουρκία
Ρωσία: Ο Ρώσος υπουργός επεσήμανε την ετοιμότητα της Ρωσίας να μοιραστεί την εμπειρία της στην καταπολέμηση της παγκόσμιας τρομοκρατίας.

Ρωσία: Σε σημερινές δηλώσεις του ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού, τόνισε ότι η διαφύλαξη της ειρήνης στη Συρία, το βάρος της οποίας φέρει και ο ρωσικός στρατός στην περιοχή, δεν είναι καθόλου εύκολη καθώς η Τουρκία παρουσιάζει δυσκολίες. «Το μνημόνιο, το οποίο υπογράφουν οι πρόεδροι της Τουρκίας και της Ρωσίας, υλοποιείται «όχι χωρίς δυσκολία», αλλά βλέπουμε ότι αυτός είναι ίσως ο μόνος τρόπος για να διασφαλίσουμε την ειρήνη και να διατηρήσουμε την κυριαρχία της Συρίας», δήλωσε ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας, σε συνάντηση με τον πρόεδρο του Αζερμπαϊτζάν Ιλχάμ Αλίγιεφ.

Σε ετοιμότητα η Ρωσία

Ο υπουργός επεσήμανε την ετοιμότητα της Ρωσίας να μοιραστεί την εμπειρία της στην καταπολέμηση της παγκόσμιας τρομοκρατίας και στην παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στις πληγείσες περιοχές, συμπεριλαμβανομένης της εκκαθάρισης ναρκοπεδίων και της ιατρικής βοήθειας.

Κοινές περιπολίες

Πριν μερικές εβδομάδες, μετά από συνομιλίες που διήρκεσαν περισσότερες από έξι ώρες ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχαν ανακοινώσει ότι κατέληξαν σε συμφωνία για την Συρία, η οποία προβλέπει κοινές περιπολίες στην ζώνη ασφαλείας και στην οποία αναφέρθηκαν εν συνεχεία ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ και ο Τούρκος ομόλογος του Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Ο Πούτιν είπε ότι ο Ερντογάν του εξήγησε λεπτομερώς τους στόχους της τουρκικής στρατιωτικής επιχείρησης, τονίζοντας ότι σημασία έχει να μην επιτρέψουμε ώστε τις ενέργειες της Τουρκίας στην Συρία να τις εκμεταλλευθούν οι τρομοκράτες. Ο Ρώσος Πρόεδρος δήλωσε ότι η Τουρκία συμμερίζεται την προσέγγιση της Ρωσίας για την αναγκαιότητα της διατήρησης της εδαφικής ακεραιότητας της Συρίας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments