Ελλάδα

37ος Αυθεντικός Μαραθώνιος: Δύο εμφράγματα – 300 δρομείς χρειάστηκαν πρώτες βοήθειες

37ος Αυθεντικός Μαραθώνιος: Δύο εμφράγματα – 300 δρομείς χρειάστηκαν πρώτες βοήθειες
37ος Αυθεντικός Μαραθώνιος: Συνολικά 300 άτομα χρειάστηκαν πρώτες βοήθειες στον σημερινό 37ο Αυθεντικό Μαραθώνια, 17 εκ των οποίων μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο.

37ος Αυθεντικός Μαραθώνιος: Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε για να τρέξει στον 37ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας, αλλά μάλλον κάποιοι δεν ήταν απόλυτα έτοιμοι. 20 από τους δρομείς χρειάστηκε να μεταφερθούν στα νοσοκομεία, δυο εκ των οποίων υπέστησαν έμφραγμα. Από τους διακόσιους δρομείς, οι 17 χρειάστηκε να μεταφερθούν σε νοσοκομεία της Αθήνας. Σύμφωνα με το ΕΚΑΒ κάποιοι μεταφέρθηκαν στο «Γεώργιος Γεννηματάς» και κάποιοι άλλοι στο νοσοκομείο «Σωτηρία».

Ο ένας από τους 17, ένας Έλληνας περίπου 50 ετών, υπέστη έμφραγμα και υποβλήθηκε σε αγγειοπλαστική. Πλέον νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στη Μονάδα Εμφραγμάτων του Γεννηματάς. Υπάρχει ακόμα ένας άντρας σε σοβαρή κατάσταση. Αρχικά νόμιζαν ότι πρόκειται για έμφραγμα, αλλά τελικά διαπιστώθηκε ότι δεν είναι καρδιολογικό το πρόβλημα. Επί του παρόντος υποβάλλεται σε εξετάσεις για να δουν τι συμβαίνει, ενώ σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες πρόκειται επίσης για Έλληνα, περίπου 50 ετών.

Σύμφωνα με το ΕΚΑΒ, εκτιμάται πως τα περιστατικά που μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία είναι άνθρωποι που αποφάσισαν να τρέξουν στον Μαραθώνιο αγύμναστοι και υπερβάλλουν εαυτούς ή αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα το οποίο δεν γνωρίζουν. Αξίζει να σημειωθεί ότι το ΕΚΑΒ έδειξε το υψηλό επίπεδο της επιχειρησιακής του ετοιμότητας στη διάρκεια του μαραθωνίου με τα οχήματα, τις κινητές μονάδες και τα πληρώματά του.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments