Διεθνή

Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν: «Στη Συρία δεν πήγαμε για το πετρέλαιο, αλλά για τον άνθρωπο»

Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν: «Στη Συρία δεν πήγαμε για το πετρέλαιο, αλλά για τον άνθρωπο»
Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν: «Το μέλημα μας δεν είναι το πετρέλαιο, το μέλημα μας είναι ο άνθρωπος».

Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν: Ο τούρκος πρόεδρος, δήλωσε σήμερα πως ο λόγος της παρουσίας της Τουρκίας στη Συρία δεν είναι το πετρέλαιο, αλλά ο άνθρωπος. «Κάποιοι μοιράζονται το πετρέλαιο. Μας το πρότειναν κι εμάς. Αλλά τους είπαμε ότι εμάς δεν μας νοιάζει το πετρέλαιο, μόνο ο άνθρωπος», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ερντογάν, κατά τη 2η Διεθνή Διάσκεψη Διαμεσολάβησης στην Κωνσταντινούπολη.

“Μέλημα μας ο άνθρωπος”

Ο Ερντογάν ανέφερε ακόμα πως η Τουρκία είναι η χώρα η οποία παρέχει την μεγαλύτερη στήριξη στις πιο υποανάπτυκτες χώρες ή τους πρόσφυγες και πρόσθεσε: «Κάποιοι μοιράζονται το πετρέλαιο. Έθεσαν αυτό το θέμα και σε μας. Τους είπαμε «Το μέλημα μας δεν είναι το πετρέλαιο, το μέλημα μας είναι ο άνθρωπος». Σημείωσε επίσης, ότι η Τουρκία κατάφερε να παραμένει όρθια και να αυξάνει τη δύναμή της, παρά τις τρομοκρατικές επιθέσεις και τις οικονομικές παγίδες που έχουν στηθεί κατά της χώρας του.

Τα υπονοούμενα του σουλτάνου

Σε πρόσφατη ομιλία του ο Τούρκος πρόεδρος έδωσε στην Κωνσταντινούπολη, με το ύφος του σουλτάνου, στέλοντας προκλητικά μηνύματα με κύριο αποδέκτη τη Δύση. Άφησε υπονοούμενα για όσους επιχειρούν να αναχαιτίσουν τη δραστηριότητα της Τουρκίας τόσο στη Συρία όσο και στην Ανατολική Μεσόγειο.

«Κανένας δεν μπορεί να λυγίσει το χέρι της Τουρκίας, κανένας δεν μπορεί να λυγίσει τη χώρα μας: στη Συρία, στο Ιράκ, στην Ανατολική Μεσόγειο, στα Βαλκάνια και τη Λιβύη. Δεν πέτυχαν οι προσπάθειές του και δεν θα πετύχουν.  Η απόδειξη αυτού, είναι οι προσπάθειες που κάνουμε», διεμήνυσε ο Ταγίπ Ερντογάν από την Κωνσταντινούπολη, όπου προ ολίγων μηνών στις δημοτικές εκλογές το κόμμα του ΑΚP βίωσε ιστορική ήττα καθώς τη συγκεκριμένη  περιφερεια κέρδισε το αντιπολιτευόμενο Ρεπουμπλικανικό Κόμμα. 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments