Διεθνή

Ευρωπαϊκή Επιτροπή: Την Τετάρτη οι εκλογές με ονομαστική ψηφοφορία

Ευρωπαϊκή Επιτροπή: Την Τετάρτη οι εκλογές με ονομαστική ψηφοφορία
Ευρωπαϊκή Επιτροπή: Έτοιμο να ψηφίσει για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή 2019-2024 είναι το Κοινοβούλιο.

Ευρωπαϊκή Επιτροπή: Αντίστροφα μετρά το Κοινοβούλιο για την ψηφοφορία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής 2019-2024 με ονομαστική ψηφοφορία που θα διεξαχθεί την Τετάρτη, στις 13:00 ώρα Ελλάδος. Αρχής γενομένης από τις 10:00 (ώρα Ελλάδος), η Ούρσουλα Γκέρτρουντ φον ντερ Λάιεν, ως εκλεγείσα Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, θα παρουσιάσει την ομάδα των ορισθέντων Επιτρόπων -η οποία έχει εξεταστεί ήδη από τους ευρωβουλευτές στις πρόσφατες ακροάσεις-  και θα συζητήσει τους στόχους της νέας Επιτροπής με το Κοινοβούλιο.

Μετά τη συζήτηση, κάθε πολιτική ομάδα θα συγκαλέσει σύντομη συνάντηση για να συζητήσει τις προθέσεις της για την ψηφοφορία, για την οποία απαιτείται απλή πλειοψηφία. Της διαδικασίας θα προηγηθούν δηλώσεις των επικεφαλής των πολιτικών ομάδων, με αντίστροφη σειρά βάσει του μεγέθους των ομάδων τους. Η συνέντευξη Τύπου του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Νταβίντ Σασόλι, και της εκλεγείσας Προέδρου έχει προγραμματιστεί για τις 14:30 (ώρα Ελλάδος).

Η νέα πρόεδρος της Επιτροπής, Ούρσουλα Γκέρτρουντ φον ντερ Λάιεν, προσχώρησε στο CDU (Χριστιανοδημοκράτες) το 1990 και άρχισε να ασχολείται με την πολιτική το 1999 στην περιοχή του Ανόβερου. Από το 2003 ως το 2005 ήταν υπουργός Κοινωνικών Υποθέσεων, Γυναικών, Οικογένειας και Υγείας στο κρατίδιο της Κάτω Σαξονίας, από το 2005 ως το 2009 Ομοσπονδιακή Υπουργός Οικογενειακών Υποθέσεων, Ηλικιωμένων, Γυναικών και Νεολαίας και από το 2009 ως το 2013 Ομοσπονδιακή Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων. Το 2013 έγινε η πρώτη γυναίκα υπουργός Άμυνας στην ιστορία της Γερμανίας, Το όνομά της ακούστηκε πολλές φορές για τη διαδοχή της Άνγκελα Μέρκελ στην προεδρία του CDU και ενδεχομένως στην καγκελαρία.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments