Πολιτισμός

Ίαν ΜακΚέλεν: Πως παραλίγο να μην πάρει τον ρόλο του Γκάνταλφ

Ίαν ΜακΚέλεν: Πως παραλίγο να μην πάρει τον ρόλο του Γκάνταλφ
Ίαν ΜακΚέλεν: Ο διάσημος ηθοποιός βρέθηκε πολύ κοντά στο να μην πάρει πιθανώς τον πιο εμβληματικό ρόλο της καριέρας του, όπως αποκαλύπτεται στη βιογραφία του

Ίαν ΜακΚέλεν: Είναι εκπληκτικές οι ομοιότητες της ζωής του Ίαν ΜακΚέλεν με αυτήν του Τζ. Ρ. Ρ. Τόλκιν, του συγγραφέα του «Άρχοντας των Δαχτυλιδιών». Κι όμως, αναφέρεται στη βιογραφία του Βρετανού ηθοποιού από τον Γκάρι Ο’Κόνορ -«Ian McKellen: A Biography»-, παρά το ό,τι αυτές οι ομοιότητες, κατά κάποιον τρόπο, προετοίμαζαν τον ΜακΚέλεν για τον ρόλο του Γκάνταλφ στις ταινίες του Πίτερ Τζάκσον, αυτό παρά λίγο να μη συμβεί!

Είχαν προσφέρει αρχικά τον ρόλο στον Κρίστοφερ Πλάμερ. Ο οποίος, όταν έμαθε για μακρόχρονα γυρίσματα στη Νέα Ζηλανδία, είπε: «Νόμιζα ότι υπάρχουν άλλες χώρες που θα ήθελα να επισκεφθώ πριν τα κακαρώσω». Και αρνήθηκε (αργότερα, το μετάνιωσε. Αλλά ήταν αργά, ο ρόλος είχε δοθεί). Προσέφεραν τον ρόλο στον Σον Κόνερι. Ο οποίος, προσφάτως, αποκάλυψε το γιατί: «Ποτέ μου δεν κατάλαβα το σενάριο».

Και πρόσθεσε: «Διάβασα το βιβλίο. Διάβασα το σενάριο. Είδα τις ταινίες. Πιστεύω ότι ο Ίαν ΜακΚέλεν είναι θαυμάσιος σε αυτόν (τον ρόλο)». Η αμοιβή του θα ήταν 6 εκατομμύρια δολάρια συν το 25% από τα μεικτά των πωλήσεων, δηλαδή 9 εκατομμύρια δολάρια. Το 2005, σε συνέντευξη που παραχώρησε στη νεοζηλανδική εφημερίδα Herald, είχε διευκρινίσει: «Ναι, εντάξει, ποτέ δεν το κατάλαβα… Είδα την ταινία. Εξακολουθώ να λέω ότι δεν το κατάλαβα. Θα μ’ ενδιέφερε να κάνω κάτι που δεν καταλαβαίνω πλήρως, αλλά όχι για 18 μήνες».

Υπήρξε και κάτι ακόμα το οποίο θα μας στερούσε τη δυνατότητα να σκεφτόμαστε τον Γκάνταλφ με τη μορφή του Ίαν ΜακΚέλεν . Ο ΜακΚέλεν ήταν η πρώτη επιλογή του σκηνοθέτη Τζον Γου για τον ρόλο του Swanbeck στο «Mission: Impossible 2» του 2000. Δεν αποδέχθηκε επειδή δεν του είχαν δείξει πρώτα το σενάριο. Αν είχε αποδεχθεί -τον ρόλο πήρε τελικά ο Άντονι Χόπκινς-, δεν θα γινόταν ποτέ Γκάνταλφ.

Ισχυρίζεται ότι δεν είχε διαβάσει το «Άρχοντας των Δαχτυλιδιών» πριν βάλει υπογραφή (του προσέφεραν 4 εκατομμύρια λίρες Αγγλίας). Όταν αργότερα τον ρώτησαν για ποιον λόγο πιστεύει ότι του πρότειναν τον ρόλο, είπε ότι η δική του προσωπική επιλογή θα ήταν ο Πολ Σκόφιλντ (τότε, στα εβδομήντα του).

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments