Κόσμος

Αυτοί είναι οι δισεκατομμυριούχοι που δεν τελείωσαν ούτε το λύκειο

Αυτοί είναι οι δισεκατομμυριούχοι που δεν τελείωσαν ούτε το λύκειο
Μερικοί από τους πιο πλούσιους ανθρώπους στον κόσμο δεν έχουν τελειώσει ούτε το λύκειο.

Θα περίμενε κανείς οι άνθρωποι που διοικούν κολοσσούς να έχουν και υψηλά επίπεδα μόρφωσης. Ωστόσο αυτό δεν είναι πάντα απαραίτητο. Δεν είναι λίγοι αυτοί που πιστεύουν ότι η μόρφωση του ανθρώπου δεν έχει να κάνει μόνο με τους τίτλους σπουδών. Κάποιοι από τους πιο επιτυχημένους ανθρώπους στον κόσμο αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν το σχολείο για να ακολουθήσουν τα όνειρα τους και στο τέλος δικαιώθηκαν.

Στο παρακάτω κείμενο να δείτε πέντε χαρακτηριστικά παραδείγματα που που απέκτησαν φήμη και πλούτο αφότου άφησαν το σχολείο και σήμερα βρίσκονται να κατέχουν τεράστιες βιομηχανίες όπως αυτές της μόδας, της τεχνολογίας και της μουσικής.

Ρίτσαρντ Μπράνσον

Ο Ρίτσαρντ Μπράνσον εγκατέλειψε το σχολείο σε ηλικία 16 ετών καθώς πάλευε με την δυσλεξία. Μετά το σχολείο, ο Μπράνσον ίδρυσε την πρώτη του επιχείρηση. Ήταν ένα φοιτητικό περιοδικό και τελικά μία δισκογραφική εταιρεία που αργότερα έγινε ο μουσικός κολοσσός, Virgin Records. Σήμερα η εταιρεία του Virgin Group επιβλέπει περίπου 500 θυγατρικές. Ο ίδιος ο Μπράνσον έχει καθαρή αξία 3,9 δισ. δολάρια.

Jay-Z

Είναι ένας από τους πιο γνωστούς ράπερ στον κόσμο. Παρακολούθησε το George Westinghouse Career και το Technical Education High School, αλλά δεν αποφοίτησε ποτέ. Παρά το γεγονός ότι ο ίδιος κατάφερε να βρει τεράστια επιτυχία μετά την εγκατάλειψη του σχολείου, ο ράπερ ενθαρρύνει τους ανθρώπους να παίρνουν σοβαρά την εκπαίδευσή τους. Η περισουσία του αυτή τη στιγμή ανέρχεται στο 1 δισ. δολάρια, σύμφωνα με το Forbes.

Φρανσουά Πινό

Σύμφωνα με το Forbes, ο Πινό, ιδρυτής του πολυτελούς οίκου Kering και της εταιρείας επενδύσεων Artémis, εγκατέλειψε το σχολείο σε ηλικία 11 ετών επειδή οι συνομήλικοί του τον χλεύαζαν για το «φτωχό υπόβαθρό του». Σήμερα, έχει καθαρή αξία 33,4 δισ. δολάρια σύμφωνα με το Forbes.

Ζου Κούνφεϊ

Η Ζου Κούνφεϊ παράτησε το σχολείο όταν ήταν 16 ετών για να εργαστεί σε ένα εργοστάσιο παραγωγής φακών για ρολόγια. Σήμερα, είναι διευθύνων σύμβουλος της Lens Technology, μίας κινεζικής εταιρείας τεχνολογίας με έδρα το Χουνάν που ασχολείται με την έρευνα, την ανάπτυξη, την κατασκευή και την πώληση προϊόντων φακών για μεγάλους κολοσσούς όπως είναι η Apple, η Samsung και η Tesla. Η περιουσία της αυτή τη στιγμή ανέρχεται στα 9,3 δισ. δολάρια.

Αμάνθιο Ορτέγα

Στην ηλικία των 14 ετών, ο Αμάνθιο Ορτέγα άφησε το σχολείο και άρχισε να κάνει δουλειές του ποδαριού για τοπικές, μικρές επιχειρήσεις. Το 1975 ίδρυσε την Zara, που κατέστη με τον καιρό ‘αυτοκρατορία’ στον χώρο της ένδυσης, επεκτεινόμενη ‘επιθετικά’ και ελέγχοντας με τον καιρό, μεγάλο μέρος της αλυσίδας προμηθευτών της. Σήμερα ο Ορτέγα είναι ο πλουσιότερος στην Ισπανία με μια περιουσία που υπολογίζεται σε 74 δισ. δολάρια.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments