Video

Αυτά είναι τα γούρια που αν κάνεις την Πρωτοχρονιά θα σου φέρουν τύχη όλον τον χρόνο

Αυτά είναι τα γούρια που αν κάνεις την Πρωτοχρονιά θα σου φέρουν τύχη όλον τον χρόνο
Το 2020 είναι πλέον γεγονός, μια νέα χρονιά που άπαντες θέλουν να τους πάει κατ' ευχήν με μερικούς μάλιστα να κάνουν το κάτι παραπάνω για να συμβεί αυτό.

Πιστεύετε στα γούρια; Πολλοί άνθρωποι θεωρούν πως ορισμένα αντικείμενα, κάποιες “στάνταρ” διαδικασίες μπορούν να τους φέρουν τη θετική ενέργεια που χρειάζονται για να πετύχουν τους στόχους τους. Τα ονομάζουν γούρια! Αυτά μπορεί να είναι αντικείμενα, συγκεκριμένες δραστηριότητες – διαδικασίες ακόμη και άνθρωποι με τους οποίους συναναστρέφονται πιστεύοντας πως έχουν το… άστρο για να τους οδηγήσουν σε αυτό που ονειρεύονται.

Κάθε ξεκίνημα είναι η αρχή για την ελπίδα, για νέα σχέδια. Τα γούρια λειτουργούν ως η πίστη σε θετική ενέργεια. Το 2020 βαδίζει ήδη τις πρώτες του ώρες. Έτσι οι “πιστοί” αυτών των… διαδικασιών βάζουν μπροστά τις “μηχανές” και περιμένουν η νέα χρονιά να τους φέρει όσα τους στέρησε η προηγούμενη.

Ποια είναι όμως τα γούρια που ακολουθούν οι περισσότεροι προληπτικοί;

  • Φορούν κόκκινα εσώρουχα καθ’ όλη τη διάρκεια της Πρωτοχρονιάς

Έθιμο το οποίο έχει ξεκινήσει από την Ιταλία και την Ισπανία και με το πέρασμα των ετών έχει εξαπλωθεί σε όλο τον πλανήτη. Κατ’ αυτό όσοι θέλουν να αλλάξουν καταστάσεις προς το καλό πάντα φορούν για όλη την πρώτη ημέρα του χρόνου κόκκινα εσώρουχα. Για να υπάρχει όμως η καλή η τύχη θα πρέπει τα συγκεκριμένα εσώρουχα να μην έχουν αγοραστεί από τους ίδιους αλλά να έχουν έρθει στα χέρια τους ως δώρο από κάποιο κοντινό τους πρόσωπο. Το γούρι αυτό τείνει περισσότερο στον ερωτικό τομέα, καθώς το κόκκινο χρώμα συμβολίζει τον έρωτα. Έτσι φορέστε τα κόκκινα εσώρουχά σας και περιμένετε καρτερικά τον χρόνο να σας φέρει το ταίρι που ονειρεύεστε.

  • Ρίξτε παγωτό στο πάτωμα

Ένα άλλο έθιμο το οποίο έρχεται από την Ελβετία είναι το ρίξιμο του παγωτό στο πάτωμα. Σε όλες τις χώρες του κόσμου το παγωτό είναι ένα από τα πιο λαχταριστά γλυκά προς κατανάλωση. Στην Ελβετία, την Πρωτοχρονιά επιλέγουν να μην το γεύονται αλλά να λερώνουν το πάτωμα, πιστεύοντας πως αυτή η πράξη θα τους φέρει αυτά που ονειρεύονται μέσα στη χρονιά.

  • Σπάστε ένα ρόδι

Εκτός όμως από τα… ξενόφερτα υπάρχουν και τα ελληνικά έθιμα. Στη χώρα μας όταν μπαίνει ο νέος χρόνος συνηθίζεται στα σπίτια να σπάμε ένα ρόδι. Η κίνηση αυτή – όπως έλεγαν οι σοφοί – φέρνει καλοτυχία σε όποιον την πραγματοποιεί. Βέβαια από την άλλη, καλύτερα να το τρως το ρόδι παρά να το καταστρέφεις. Αλλά, γούρια είναι αυτά!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments