Οικονομία

Τράπεζες: Άνοδο στις μετοχές προβλέπει η JP Morgan

Τράπεζες: Άνοδο στις μετοχές προβλέπει η JP Morgan
Τράπεζες: Περιθώρια ανόδου βλέπει για τις μετοχές των Eurobank και Εθνικής ο διεθνής οίκος, JP Morgan. Σύσταση neutral για την Alpha Bank.

Τράπεζες: Με συστάσεις και για τις τέσσερις εγχώριες τράπεζες ξεκινάει το 2020 η αμερικανική επενδυτική τράπεζα JP Morgan. Για τις Eurobank και Εθνική Τράπεζα παραμένει θετική και βλέπει ανοδικά περιθώρια, διατηρώντας τη σύσταση overweight. Για την Alpha Bank η σύσταση είναι neutral και για την Πειραιώς η σύσταση είναι underweight, ήτοι για αποδόσεις χαμηλότερες της αγοράς.

Ειδικότερα, στην ανάλυσή της για την πορεία του ευρωπαϊκού τραπεζικού κλάδου, η JP Morgan Cazenove τοποθετεί την τιμή – στόχο για την Αlpha Βank στο 1,50 ευρώ, με περιθώριο πτώσης 20% σε σχέση με την τρέχουσα τιμή. Για τη Eurobank στο 1,30 ευρώ, που υποδηλώνει περιθώριο ανόδου 49%, για την Εθνική Τράπεζα στα 3,90 ευρώ, με περιθώριο ανόδου 37%, και για την Τράπεζα Πειραιώς η τιμή – στόχος τίθεται στα 2,40 ευρώ, με περιθώριο πτώσης 25%.

Την ίδια ώρα, τρέχουν οι εξελίξεις στα καταστατικά όργανα της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών (ΕΕΤ) από την αποχώρηση του Γεωργίου Αρώνη της Alpha Bank.

Το θέμα δεν αποκλείεται να βρεθεί στην ατζέντα της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΕΤ που θα συνεδριάσει την Παρασκευή, 17 Ιανουαρίου, αν και σύμφωνα με τον κανονισμό εάν κάποιο μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής αποχωρήσει για οποιονδήποτε λόγο, το Διοικητικό Συμβούλιο στην πρώτη μετά την αποχώρησή του συνεδρίαση ορίζει νέο μέλος σε αντικατάσταση του αποχωρήσαντος, για το υπόλοιπο της θητείας του.

Σημειώνεται ότι η Εκτελεστική Επιτροπή, της οποία πρόεδρος είναι σήμερα ο κ. Αρώνης, με αντιπρόεδρο τον Σταύρο Ιωάννου, Αναπληρωτή Διευθύνοντα Σύμβουλο της Eurobank απαρτίζεται από πέντε μέλη, τους κ.κ. Βασίλειο Κουτεντάκη, Ανώτερο Γενικό Διευθυντής της Τράπεζας Πειραιώς, Δημήτριο Καποτόπουλο, Γενικό Διευθυντή Εταιρικής Τραπεζικής της Εθνικής Τράπεζας, Ιωάννη Τσακιράκη, Αναπληρωτή Διευθύνοντα Σύμβουλο της Attica Bank, Κωνσταντίνα Ντεκελέ, Γενική Διευθύντρια Οργάνωσης & Τεχνολογίας Citibank Europe Plc. και Χαρούλα Απαλαγάκη, Γενική Γραμματέα της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών. Η Επιτροπή αποτελείται από πέντε έως επτά μέλη, τα οποία ορίζονται από το Διοικητικό Συμβούλιο μεταξύ των τακτικών μελών της Ένωσης και η θητεία των μελών είναι διετής, παρατείνεται δε αυτόματα μέχρι την πρώτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου, μετά τη συμπλήρωση της διετίας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments