Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Ο αυτοεξευτελισμός της κυβέρνησης δεν έχει τέλος

ΣΥΡΙΖΑ: Ο αυτοεξευτελισμός της κυβέρνησης δεν έχει τέλος
ΣΥΡΙΖΑ: Απάντηση στη στάση της κυβέρνησης να προειδοποιήσει τους βουλευτές της να υπερψηφίσουν τη τροπολογία για τις ποινές περί πολυϊδιοκτησίας στο ποδόσφαιρο εξέδωσε η αξιωματική αντιπολίτευση.

ΣΥΡΙΖΑ: Κριτική στην κυβέρνηση όσον αφορά την απόφαση να διαγραφούν όσοι δεν ψηφίσουν την τροπολογία για το ποδόσφαιρο ασκεί η αξιωματική αντιπολίτευση. «Ο αυτοεξευτελισμός της κυβέρνησης δεν έχει τέλος», σχολιάζουν κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνοντας ότι «σήμερα ο κ. Μητσοτάκης μέσω του εκπροσώπου του, ανακοίνωσε ότι όποιος δεν ψηφίσει την τροπολογία-παρωδία για το ποδόσφαιρο, θα διαγραφεί από τη ΝΔ».

«Προσπάθησε να μαζέψει τους βουλευτές του και να αποφύγει τον κοινοβουλευτικό διασυρμό, αλλά τελικά τα έκανε χειρότερα: Αυτός που αγνόησε την κομματική πειθαρχία ήταν ο κ. Σαμαράς. Δεν θα θέλαμε να είμαστε στη θέση του κ. Μητσοτάκη αυτές τις δύσκολες ώρες», καταλήγουν οι ίδιες πηγές.

Υπερψηφίστηκε από την Ολομέλεια της Βουλής η τροπολογία για τις ποινές περί πολυϊδιοκτησίας στο ποδόσφαιρο, με 156 βουλευτές να ψηφίζουν υπέρ και 90 κατά

Υπερψηφίστηκε από την Ολομέλεια της Βουλής η τροπολογία για τις ποινές περί πολυϊδιοκτησίας στο ποδόσφαιρο, με 156 βουλευτές εκ των 246 να ψηφίζουν υπέρ και 90 κατά. Κανένας βουλευτής δεν ψήφισε «παρών». Σημειώνεται, πως η ψηφοφορία ήταν ονομαστική ύστερα από αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ. Η Νέα Δημοκρατία είχε θέσει θέμα κομματικής πειθαρχίας πριν από την ψηφοφορία, με πηγές της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας να τονίζουν πως «όποιος καταψηφίζει διαγράφεται» και να συμπληρώνουν πως δεν θα γίνουν ανεκτές ούτε απουσίες.

 «Μόνο οι δικαιολογημένα απόντες συγχωρούνται» ήταν το μήνυμα που έστειλε το Μαξίμου, με αποδέκτες κυρίως τους βουλευτές της Βόρειας Ελλάδας και της περιφέρειας Πειραιά

Ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας, πηγαίνοντας να ψηφίσει μετά τη διακοπή της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε:«Πάμε να δούμε αν είναι πέναλτι». Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, που προσκλήθηκε από τα κόμματα της αντιπολίτευσης στη Βουλή, σε επιτροπή που συζητούσε τη συμφωνία αθλητικής συνεργασίας Ελλάδας – Ιαπωνίας, ήταν κατηγορηματικός. Ανέφερε ότι δεν χρειάζεται η σύμφωνη γνώμη της αρμόδιας Επιτροπής για τον ορισμό των μελών της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού.

Όπως είπε, ο νόμος είναι σαφής: «Αν είχαμε κάνει λάθος θα το παραδεχόσασταν και θα κάναμε τα πάντα για να επανέλθει ο σεβασμός και η πίστη στους κανόνες», ανέφερε μάλιστα επί λέξει. Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, έκανε λόγο για «σαφή παραβίαση του αυτοδιοίκητου του ελληνικού ποδοσφαίρου και υπονόμευση του πρωταθλήματος», ενώ από το Κίνημα Αλλαγής, ο Δημήτρης Κωνσταντόπουλος, υποστήριξε ότι «δεν χρειάζονται εκπτώσεις στη νομοθεσία χάριν σκοπιμοτήτων και ότι η κοινωνία απαιτεί νομιμότητα και διαφάνεια και όχι δύο μέτρα και δύο σταθμά».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments