Ελλάδα

Κορωνοϊός Ελλάδα: Αυτά αποφασίστηκαν στην σύσκεψη του Εθνικού Συμβουλίου Δημόσιας Υγείας

Κορωνοϊός Ελλάδα: Αυτά αποφασίστηκαν στην σύσκεψη του Εθνικού Συμβουλίου Δημόσιας Υγείας
Κορωνοϊός Ελλάδα: Θωρακίζεται η Ελλάδα για τυχόν αντιμετώπιση κρουσμάτων του κορωνοϊού. Άμεσες προσλήψεις προσωπικού προανήγγειλε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

Κορωνοϊός Ελλάδα: Περισσότερες από δύο ώρες είχε διάρκεια η σύσκεψη του Εθνικού Συμβουλίου Δημόσιας Υγείας (ΕΣΥΔΥ) με τους φορείς που εμπλέκονται με τη διαχείριση της παγκόσμιας κρίσης με τον κορωνοϊό της Κίνας. Τη σύσκεψη συγκάλεσε εκτάκτως σήμερα στο υπουργείο Υγείας, ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας. Στη σύσκεψη αποφασίστηκε η σύσταση διατομεακής επιτροπής για τον συντονισμό όλων των συναρμόδιων φορέων (ΕΟΔΥ – ΥΠΕ – ΕΚΑΒ). Όπως ανέφερε, μάλιστα, σε δηλώσεις του στο τέλος της διαδικασίας ο κ. Κικίλιας: “Η κυβέρνηση θα προχωρήσει άμεσα σε προσλήψεις γιατρών, νοσηλευτών και παραϊατρικού προσωπικού (ειδικοί εργαστηρίων), στα εργαστήρια και νοσοκομεία, στις Πύλες εισόδου της χώρας”.

Συγχρόνως, ο υπουργός Υγείας συνέστησε στους πολίτες να μη δίνουν σημασία στις φήμες και να ακολουθούν τις οδηγίες των λοιμωξιολόγων του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ).

Από την πλευρά του, ο εξουσιοδοτημένος επιστήμονας, που έχει οριστεί εκπρόσωπος επικοινωνίας για τα θέματα του νέου κορωνοϊού, Σωτήρης Τσιόδρας, επεσήμανε ότι μέσα στις επόμενες τρεις εβδομάδες δεν αποκλείεται να υπάρξει κρούσμα και στη χώρα μας. Επίσης, πρόσθεσε: “Είναι ώρα για επιστημονικά δεδομένα και όχι για φόβο και φήμες. Υπάρχει επαγρύπνηση, επικαιροποιήθηκε το σχέδιο του υπουργείου Υγείας, λαμβάνονται πιο αυστηρά μέτρα με αυξημένη ετοιμότητα στις Πύλες εισόδου της χώρας, καθώς από την Πέμπτη ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας χαρακτήρισε την επιδημία “διασυνοριακή απειλή””. Ο καθηγητής λοιμωξιολογίας κ. Τσιόδρας, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι τις επόμενες εβδομάδες είναι πιθανόν να υπάρξει κρούσμα στη χώρα μας και πρόσθεσε ότι στα επιδημιολογικά εργαστήρια έχουν ελεγχθεί μέχρι στιγμής 28 “ψευτοΰποπτα κρούσματα’, όπως τα χαρακτήρισε τα οποία ήταν αρνητικά.

Αρνητικές οι εξετάσεις όσων επέστρεψαν στη Γαλλία από την Ουχάν.

Σε καραντίνα για δεκατέσσερις ημέρες, παρά το γεγονός ότι οι εξετάσεις τους βρέθηκαν αρνητικές στον κορωνοϊό, θα παραμείνουν οι περίπου είκοσι Ευρωπαίοι πολίτες, που επαναπατρίστηκαν χθες στη Γαλλία από την πόλη Ουχάν. Οι είκοσι Ευρωπαίοι, Γάλλοι στην πλειοψηφία τους, επέστρεψαν στην κινεζική πόλη που βρίσκεται στο επίκεντρο του ξεσπάσματος του νέου κορωνοϊού, παρουσιάζοντας πιθανά συμπτώματα, ανακοίνωσαν σήμερα οι γαλλικές αρχές. «Όλα αυτά τα τεστ ήταν αρνητικά και ως εκ τούτου όλοι αυτοί οι άνθρωποι μπόρεσαν να μεταβούν στα κέντρα» στο νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας, στα οποία θα παραμείνουν σε καραντίνα για 14 ημέρες, δήλωσε στο δίκτυο BFMTV ο υφυπουργός Υγείας, Αντριάν Τακέ.

Στους 362 οι νεκροί, τα κρούσματα ανέρχονται στα 17.205 μέχρι και αυτήν την ώρα.

Σημειώνεται, πως οι νεκροί από το φονικό ιό αυξάνονται ολοένα και περισσότερο. Ο συνολικός αριθμός των θανάτων εξαιτίας της επιδημίας ιογενούς πνευμονίας που προκαλεί ο νέος κορονωϊός αυξήθηκε σε 361 σε όλη την επικράτεια ως τα μεσάνυχτα της Κυριακής 2 Φεβρουαρίου, κατά 57 από την προηγουμένη, σύμφωνα με τη Εθνική Επιτροπή Υγείας της Κίνας. Σύμφωνα με την Επιτροπή, οι 56 νέοι θάνατοι καταγράφηκαν στην επαρχία Χουμπέι της Κίνας, εστία της επιδημίας, ενώ άλλος ένας καταγράφηκε στον δήμο της Τσονγκτσίνγκ (νοτιοδυτικά). Επιπλέον, ο αριθμός των επιβεβαιωμένων νέων κρουσμάτων σε όλη την Κίνα αυξήθηκε κατά 2.829 ως τα μεσάνυχτα της Κυριακής 2 Φεβρουαρίου, γεγονός που σημαίνει ότι το σύνολο των κρουσμάτων είναι πλέον στα 17.205.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments