Αθλητισμός

Τροπολογία ΠΑΟΚ – Ξάνθη: Η UEFA στηρίζει την ΕΠΟ – «Δεν θίγεται το αυτοδιοίκητο»

Τροπολογία ΠΑΟΚ – Ξάνθη: Η UEFA στηρίζει την ΕΠΟ – «Δεν θίγεται το αυτοδιοίκητο»
Τροπολογία ΠΑΟΚ - Ξάνθη: Η UEFA εξέφρασε την πίστη της στο έργο της ΕΠΟ, έκανε σαφές ότι «δεν θίγεται το αυτοδιοίκητο» και τόνισε πως δεν γίνεται να αλλάξει η νομοθεσία μεσούσης της σεζόν.

Τροπολογία ΠΑΟΚ – Ξάνθη: Ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Βαγγέλης Γραμμένος είχε συνάντηση σήμερα Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2020  με τον ομόλογο της UEFA, Αλεκσάντερ Τσέφεριν στην Νιόν, όπως ήταν προγραμματισμένο και συζήτησαν για τις τελευταίες εξελίξεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ο Σλοβένος ανώτατος αξιωματούχος της ευρωπαϊκής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας επανέλαβε την πρόθεσή του – όπως είχε εκδηλώσει αρχικά και στη συνάντηση με τον Υπουργό Επικρατείας, Γιώργο Γεραπετρίτη – να επισκεφτεί την Ελλάδα τις επόμενες ημέρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Αλεκσάντερ Τσεφέριν εξέφρασε τη στήριξή του στην ΕΠΟ και τόνισε πως από την πλευρά της UEFA δεν προτίθεται να αλλάξει ο Πειθαρχικός Κώδικας μεσούσης της σεζόν. Τι σημαίνει αυτό για την υπόθεση ΠΑΟΚ και Ξάνθης; Σημαίνει ότι οι δύο ομάδες θα δικαστούν με βάση τον Πειθαρχικό Κώδικα της ΕΠΟ, ο οποίος για την παράβαση της πολυιδιοκτησίας κάνει λόγο για υποβιβασμό και όχι για αφαίρεση βαθμών, όπως προβλέπει η τροπολογία που πέρασε η κυβέρνηση.

Οποιαδήποτε αλλαγή μεσούσης της σεζόν, θα πρέπει να εγκριθεί και να περάσει από την Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ, η οποία δεν μπορεί να παρακαμφθεί για οποιαδήποτε αλλαγή στον Πειθαρχικό Κώδικα. Η τροπολογία της κυβέρνησης δεν μπορεί να έχει ισχύ, εάν δεν το δεχθούν και το αποφασίσουν τα ποδοσφαιρικά όργανα.

Μάλιστα, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης με τον πρόεδρο της UEFA, ο Ευάγγελος Γραμμένος συνοδευόμενος από τον Ταμία της ΕΠΟ, Περικλή Λασκαράκη και το Μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής, ΛεωνίδαΘωμαΐδη, είχαν συνάντηση με υψηλόβαθμα στελέχη της ευρωπαϊκή ομοσπονδίας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments