Οικονομία

Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών αύξηση επιβατών: Άνοδος από τον πρώτο μήνα του έτους για το Ελευθέριος Βενιζέλος

Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών αύξηση επιβατών: Άνοδος από τον πρώτο μήνα του έτους για το Ελευθέριος Βενιζέλος
Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών αύξηση επιβατών: Σύμφωνα με τα στοιχεία του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, πέρασαν από το αεροδρόμιο 1,47 εκατομμύρια επιβάτες, ενώ η άνοδος ήταν της τάξης του 5,7% σε σχέση με τον πρώτο μήνα του 2019.

Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών αύξηση επιβατών: Ανοδική πορεία κατέγραψε τον πρώτο μήνα του έτους η επιβατική κίνηση του Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, σημειώνοντας αύξηση της τάξης του 5,7% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2019. Συνολικά, σύμφωνα με τα στοιχεία του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, πέρασαν από το αεροδρόμιο 1,47 εκατομμύρια επιβάτες. Επίσης, οι διεθνείς επιβάτες ξεπέρασαν για πρώτη φορά το 1 εκατομμύριο, (1,038 εκατομμύρια επιβάτες) σημειώνοντας άνοδο κατά 10,1%.

Αντίθετα, η κίνηση του εσωτερικού παρουσίασε πτώση (-3,5%), λόγω των μειωμένων δρομολογίων εσωτερικού σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή χειμερινή περίοδο.Υπενθυμίζεται, πως το 2019 έκλεισε με νέο εντυπωσιακό ρεκόρ για το αεροδρόμιο της Αθήνας, με την επιβατική κίνηση να ξεπερνά τους 25,57 εκατομμύρια επιβάτες, ανεβάζοντας πολύ ψηλά τον πήχη των προσδοκιών για το μέλλον. Τέλος σε ό,τι αφορά τις πτήσεις, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία του Ελευθέριος Βενιζέλος, ο αριθμός των πτήσεων τον μήνα Ιανουάριο ανήλθε σε 13.765, καταγράφοντας άνοδο, σε σχέση με το ίδιο μήνα του 2019, της τάξης του 0,9%. Οι διεθνείς πτήσεις σημείωσαν άνοδο +7%, ενώ οι εγχώριες σημείωσαν πτώση -7,4%.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments